Gyűlölködő cikk a MOK honlapján

Gyilkos Ágnes - meleg helyzetben. Ezzel a címmel az egészségügyi minisztert népirtással vádoló, és a homoszexualitását nyíltan vállaló Szetey Gábor államtitkárt támadó írás jelent meg a napokban a Magyar Orvosi Kamara honlapján. (A cikket július 13-án elérhetetlenné tették - a szerk.)

Az SZDSZ bocsánatkérést és válaszokat vár a kamarától arra vonatkozóan, hogy a szervezet azonosul-e az írás szerzőjével, és hogy a megjelentek a kamara hivatalos álláspontját tükrözik-e a homoszexualitásról - jelentette be tegnap a liberális párt frakcióvezető-helyettese. Gusztos Péter szerint az SZDSZ-es egészségügyi miniszter azzal érdemelte ki a cikk szerzőjének ellenszenvét, hogy megjelent azon a fesztiválmegnyitón, ahol Szetey Gábor államtitkár a nyilvánosság előtt is vállalta másságát.

Az idézett írás szerint "Horváth Ágnes a ma felnövekvő embermilliók legalább felét mérgezi azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt teret ad, nevét adja, jelenlétével megerősíti a kórfolyamatok terjedését". A szerző, Nagy Attila debreceni orvos úgy véli: a politika és a média - idézzük - nemzetet fojtogató, gyilkos összefonódásának eredménye, hogy a melegfelvonulás, egy kormánytag másságának reklámozása és a miniszter egészségtelen módon kapott nyilvánosságot. A politika gyilkost csinált Tóth Ilona orvostanhallgatóból. A mai politika és a média ... a jelenlegi egészségügyi miniszterből formálja ugyanezt, sőt tömeggyilkost farag belőle, akit egy jobb kor népirtásban való közreműködésért vonna felelősségre. ... Az olvasó rádöbbenhet, hogy a leginkább kirívó másság az, ahogyan kormánytisztviselők hada áll szemben a tisztességgel, hagyománnyal és legfőképp a természettel - olvasható a honlapon.

- Az SZDSZ-nek nincs jobb dolga, mint a kamarát macerálni - kommentálta mindezt lapunknak a MOK elnöke. Éger István szerint ebben az ügyben a testületnek eleve nem is lehet véleménye, hisz 35 ezer embert képvisel, s világnézetük, értékrendjük, politikai beállítottságuk más és más. Ugyanakkor szerinte azt tudomásul kell venni: az emberiség fenntartása heteroszexuális kapcsolatokon alapul, ilyen katasztrofális demográfiai helyzetben pedig nem kell "kiemelni" egy szexuális csoportot. - Évezredek óta létezik homoszexualitás, de ez nem volt téma. A szexualitása mindenkinek a magánügye, így, ha a szabadság és a személyiségi jogok tiszteletéről beszélünk, annak része az is, hogy mást se terheljünk a magánéletünkkel - fogalmazott Éger István.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.