Van szemtanú Lengyel Zoltán ügyében - közölte a budapesti rendőrfőkapitány

Van tanú, aki látott részleteket a Lengyel Zoltán fideszes országgyűlési képviselővel szembeni rendőri intézkedésből - mondta a budapesti rendőrfőkapitány a közszolgálati televízióban szerda este.

Tóth Gábor emlékeztetett arra, hogy Lengyel Zoltán, akit egy vasárnap éjszakai igazoltatást követően állítottak elő az I. kerületi rendőrségen, nem volt hajlandó együttműködni a rendőrökkel, a képviselő az egyik intézkedő rendőrt meg is ütötte. Közölte: ezért volt szükség előállítására, "amelyet egyébként külső személy is látott". Hozzátette: van "további tanú", egy civil, aki "látott ebből az eseménysorból részleteket". Közölte: mindez egyértelművé teszi számára, hogy mi történt. Mint a főkapitány mondta, nincs oka arra, hogy kételkedjen munkatársai jelentésében, amely szerinte életszerű.

A rendőrfőkapitány arra a felvetésre, hogy a hétvégi meleg büszkeség napi felvonulást követően a rendőrség miért utasította vissza az éjszaka folyamán érkező segélykéréseket azt válaszolta: egy olyan segélykérés volt, amelynek alapján az ügyeletes nem küldött haladéktalanul a helyszínre járőrt. Vele szemben soron kívül fegyelmi eljárást rendeltem el - közölte a főkapitány, hozzátéve, az esetnek személyi konzekvenciái lesznek.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.