Kármán Irén videonyomait keresik

Szerda délelőtt újra kihallgatta a rendőrség Kármán Irént. Az állítása szerint június 22-én bántalmazott és a lakása közeléből elhurcolt újságírónőt a nyomozók arról kérdezték: kikkel találkozott vagy beszélt telefonon aznap.

Pelle Andrea szerint a rendőrség már nem gyanakszik Kármán Irén családtagjaira, azaz elvetette azt a lehetőséget, hogy köztük kell keresni az újságírónő támadóit. A feltételezések szerint közírói munkássága miatt bántalmazott, elrabolt és összekötözött kézzel-lábbal a Duna partján június 22-én este egy autóból kidobott újságírónő jogi képviselője a Népszabadság kérdésére elmondta: a szerdai kihallgatáson a nyomozók elsősorban arról kérdezték Kármán Irént, hogy kikkel találkozott és beszélt aznap telefonon.

Rákérdeztek a nyomozók arra is, hogy fenntartja-e korábbi állítását, amely szerint kész alávetni magát hazugságvizsgálatnak.

- Kármán Irén erre határozott igennel felelt - mondta Pelle Andrea.

Az ügyvédnő indítványozta ugyanakkor, hogy a rendőrség szerezze be és ellenőrizze annak a három kamerának a felvételeit is, amelyek azokat az utcákat figyelik, amelyeken Kármán Irén vallomása, illetve a rendőrség feltételezése szerint azon az estén megfordult. A környéken ugyanis több olyan kamera működik, amely "láthatta" a támadás éjjelén Kármán Irént, a rendőrség azonban csak egy cég biztonsági kamerájának és egy forgalom-ellenőrző kamerának a felvételét elemezte eddig.

Pelle egyidejűleg az orvos szakértői vélemény kiegészítését is kérte, mivel az eddigi jelentés egyes sérülések keletkezéséről - ahogy mondta - meglehetősen felszínesen tesz csak említést. Arra is kíváncsi, mit jelent az, hogy "a sértett nem veszítette el a mozgásképességét". Ennek Pelle szerint azért van jelentősége, mert két hajléktalan állítólag látta Kármán Irént a Duna-parton sétálni kevéssel az előtt, hogy összekötözött kézzel-lábbal egy horgász megtalálta volna. Az ügyvédnő ezért arra kíváncsi, hogy a testén rögzített sérülésekkel Kármán Irén segítség nélkül sétálhatott-e egyáltalán a parton?

Kármán Irént életveszélyes állapotban szállították kórházba a Duna budai oldalának a Lágymányosi és Petőfi híd közötti szakaszáról, ahol egy horgász összekötözve találta meg. Azt mondta, Pesterzsébeten két férfi megtámadta, autójukba kényszerítették, s többször megütötték, miközben a Duna-partra vitték, ahol kidobták. A rendőrség vitatja Kármán történetét. Nemcsak azt, hogy a '90-es évek olajügyeiről írt könyve miatt bántalmazták volna, hanem azt is, hogy elrabolták, és kidobták a Duna-parton. Sérülései alapján ugyanakkor biztosnak látszik, hogy a kórházba szállítását megelőzően (24 órán belül) megverték Kármán Irént, ám a szakértő szerint az is biztos, hogy nem dobták ki a Duna-parton, mert akkor több és súlyosabb sérülés borítaná a testét. Kármán kitart első vallomása mellett, miszerint közírói munkássága, azaz vagy az olajügyekben írt cikkei miatt, vagy az egykor védelmi zsarolásra szakosodott bűnbandák ellen felállított Cattani-kommandóról szóló, még csak készülőben lévő játékfilmje miatt verték meg.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.