Labdarúgó Szuperkupa: Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 1-1

Nem bírt egymással a kupagyőztes Budapest Honvéd és a bajnok Debrecen, így 1-1-es döntetlen született a Szuperkupa első felvonásán a Bozsik stadionban.


gólszerző: Ivancsics (26.), illetve Kouemaha (68.)
sárga lap: Pomper (54.), Hercegfalvi (64.), illetve Vukmir (31.), Komlósi (60.), Bernáth (89.)

Budapest Honvéd:
Tóth I. - Mogyorósi, Pomper, Smiljanic, Vincze Z. - Dobos, Benjamin, Bárányos (Ndjodo, 82.), Ivancsics (Diego, 65.) - Abraham (Koós, 61.), Hercegfalvi
DVSC-TEVA:
Csernyánszki - Bernáth, Komlósi, Mészáros, Takács (Sándor, a szünetben) - Kiss, Vukmir, Dzsudzsák, Dombi - Stojkov (Sidibe, 62.), Kouemaha (Zsolnai, 84.)

A kispesti szurkolótábor tagjai a stadion előtt nyilatkozatot osztogattak, ugyanis nem értenek egyet George F. Hemingway tulajdonos egyes intézkedéseivel, többek között két társuk kitiltásával. Ennek nyomatékot adva a szurkolói ultra csoportok addig nem tekintik meg a hazai mérkőzéseket, amíg a szerintük jogtalan kitiltást fel nem oldja a klub vezetősége.

Az első tíz perc nagy debreceni rohamokkal kezdődött, a bajnokcsapat kizárólag Tóth Iván bravúrjai miatt nem jutott előnyhöz. Az ellenfél kimaradt lehetőségei felébresztették a hazai csapatot, amely magához ragadta a kezdeményezést. Ettől kezdve a kispestiek akarata érvényesült, amely helyzetekben, illetve a félidő közepén egy szép támadást követően gólban nyilvánult meg.

A folytatásban továbbra is a Honvéd akarata érvényesült, de akárcsak az első félidőben, a kimaradt helyzeteket góllal büntette az ellenfél. A hajdúságiak a semmiből egyenlítettek, ami láthatóan megzavarta a hazai együttest. A hajrában ismét fölénybe került a kupagyőztes, de csak két lesgólra futotta az erejéből, így a debreceniek kedvezőbb helyzetből várhatják a vasárnap 20:30-kor kezdődő, hazai visszavágót. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.