A Nézőpontnál van a pártpénz-staféta: a nyomásgyakorlás a cél

Júniusban a Political Capital Institute vitte egy hónapon át a pártfinanszírozási stafétát. A Pártfinanszírozási Stafétát 2007 májusában hívta életre az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, a Méltányosság Politikaelemző Központ, és a Védegylet azzal a céllal, hogy ráirányítsák a közvélemény figyelmét a kérdés megoldatlanságára, a pártfinanszírozás átláthatatlan és hiteltelen rendszerére.
 
A Political Capital júniusban közzétette, „Barkácsoljon kampányt 386 millióból!” című elemzését. Ebben azt mutatták be, hogy milyen kampányra adna lehetőséget a törvényes lehetőségek korlátok betartásával finanszírozott kampány. A számítás alátámasztotta, hogy a valós kampányköltségek és a pártok által bevallott kiadások között szakadék tátong.

A PC részletes elemzést készített kezdeményezésük sajtójáról is, majd július 10-én átadta a stafétát a Nézőpont Intézetnek.

"A staféta a politikai pártokra való nyomásgyakorlás civil eszköze, amelyet a résztvevő szervezetek egy hónapon át visznek, s ezalatt nyilatkozataikkal és javaslataikkal előmozdítják a pártfinanszírozás reformját" - olvasható a PC közleményében.

(NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.