MSZP: Lengyel Zoltánnak le kellene mondania mentelmi jogáról

Lengyel Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselőnek a vele történtek pontos felderítése érdekében le kellene mondania mentelmi jogáról - mondta szerdai sajtótájékoztatóján az MSZP Fejér megyei elnöke. Lengyel ügyvédje szerint a rendőröknek kell magyarázatot adniuk a honatya sérüléseire.

Horváth András, az MSZP Fejér megyei elnöke elmondta: szeretnének tisztán látni az ügyben, s ha a vasárnap éjjel történt igazoltatás úgy történt, ahogy a képviselő elmondta, s bántalmazták a rendőrök, felelősségre kell vonni az intézkedő rendőröket.  Ha pedig a rendőröknek van igazuk, akkor a politikusnak kell levonnia a következtetéseket, mivel viselkedésével méltatlanná vált arra, hogy Fejér megye 6-os választókerületében élőket képviselje.

Horváth András az MTI kérdésére elmondta, nem hivatalos információja szerint Lengyel Zoltánnak többször volt konfliktusa az őt igazoltató rendőrökkel, de feljelentés soha nem született az ügyben.

Futó Barnabás, Lengyel Zoltán ügyvédje közölte: erről nincs információja, és nem is hallott ilyen esetről. Mint  mondta, az "eddigi adatokból ilyen nem merült fel".

Az ügyvéd arra hívta fel a figyelmet, hogy a vasárnapi igazoltatás körülményeinek tisztázására két ügy "fut". Az egyikben a rendőrök tettek feljelentést ügyfelével szemben. Ebben az esetben, ha elrendelik a nyomozást, akkor előbb a parlamentnek döntenie kellene a honatya mentelmi jogának felfüggesztéséről.

A másik ügyben, Lengyel Zoltán feljelentése alapján a nyomozó ügyészség várhatóan egy-két napon belül dönt arról, hogy elrendeli-e a nyomozást. Ebben az esetben megkezdődhet az érintettek kihallgatása, a szembesítés, valamint az orvos szakértő kirendelése.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy Lengyel Zoltánnak olyan sérülései vannak, amelyeket saját magának nem okozhatott. A rendőröknek tehát meg kell magyarázniuk, hogyan keletkezhettek a sérülések, ha állításuk szerint az igazoltatás során nem történt bántalmazás - tette hozzá.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.