Nagyon kitakarítanak - helyenként

A város 14 pontján "koncentrált takarításba" kezd a közterület-fenntartó. Bemutatkozott a cég új vezérigazgatója is, aki a főpolgármester szerint a város gondnoka kell hogy legyen.


Koncentrált takarítási programot indított a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) Budapest 14 pontján - jelentette be Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester kedden. A Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettessel tartott közös sajtótájékoztatón bemutatkozott Bielek Péter, az FKF Zrt. új vezérigazgatója is.

Az október 23-ig tartó akció a főváros frekventált nagy forgalmú területeit érinti. A 14 körzetben minden héten intenzívebb lesz a takarítás, mint egyéb helyeken.
Az akció érinti egyebek mellett a Széchenyi és a Belgrád rakpartot, a pesti Nagykörutat, a Margit hidat, a Moszkva teret, a Krisztina körutat, továbbá a Szent Gellért és a Műegyetem rakpart, valamint a Petőfi híd által határolt területet.
 
A főpolgármester Bielek Péterről azt mondt, hogy az új vezérigazgatónak "gondnokként" rendbe kell tartania a fővárost. Egyebek mellett meg kell szerveznie a háztartásokban összegyűlt hulladékok összegyűjtését, ártalmatlanítását - fejtette ki. Hozzátette: a közterület-fenntartónak technológiai fejlesztéssel azt is el kell érnie, hogy az útfelújítások rövidebb időt vegyenek igénybe.

Hagyó Miklós arról számolt be, hogy a koncentrált takarítási program nagyjából 250 millió forintba kerül. A lakóhely, a városi környezet tisztasága, megóvása érdekében végzett akció azonban csak a lakosság aktív részvételével lehet sikeres - hangsúlyozta. (Magyarul: hiába takarítanak ki, ha a tisztára suvickolt helyet már másnap ellepi a kosz, a firka és a mindent beborító budapesti szutyok.)

Bielek Péter arról szólt, hogy modern, hatékonyan gazdálkodó környezeti szolgáltatóvá kívánja alakítani a közterület-fenntartó vállalatot. "Nagy megtiszteltetés és egyben nagyon nagy kihívás olyan vállalatot vezetni, amely ennyire jelen van a főváros mindennapi életében" - fogalmazott.
 
Az új vezérigazgató tájékoztatott arról is, hogy az FKF hulladékszállítással, várostakarítással, valamint a közutak felújítással kapcsolatos tevékenységét áttekinti. Mint mondta, a fővárost élhetőbbé, tisztábbá szeretné tenni, illetve törekszik a budapestieket környezettudatosabb szemléletre nevelni.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.