XXL-es ruhák a piacon

Mexikó válogatottja "mérkőzés nélkül" jutott a Copa America elődöntőjébe, mert a Paraguayjal játszott találkozó nem tekinthető igazi meccsnek. Bobadilla, az ellenfél kapusa ugyanis csak szabálytalanság árán menthetett egy bűn rossz hazaadás után, így a harmadik percben tizenegyes, kiállítás és 1-0-ás mexikói vezetés következett.

Ettől olyannyira összetört a paraguayi csapat, hogy a torna közép-amerikai vendége azt csinált, amit akart. Végül 6-0-ig jutott - gól: Nery Castillo (2, az első 11-esből), Torrado, Arce, Blanco (11-esből), Bravo -, azaz a venezuelai Maturin lett Paraguay Irapuatója...

A negyeddöntők sajátossága volt, hogy a győztesek egyike sem adta négy gólnál alább (az előző napon: Venezuela-Uruguay 1-4, Brazília-Chile 6-1). Az argentinok is szépen megszórták a peruiakat, akik az első félidőt átvészelték 0-0-lal, de Riquelmének a szünetet gyorsan követő, védhetetlen lövése megtörte az ellenállásukat. Következett Messi, Mascherano, majd újra Riquelme (4-0), és a lefújáskor Peru csapata megkönnyebbült, hogy vége a gyötrelmeknek.

Az elődöntő műsora: Brazília-Uruguay (szerdára virradóra 2.50-kor), Argentína-Mexikó (csütörtök hajnalban, 2.50).

Huszonegyes, nyerő. Nery Castillo öröme
Huszonegyes, nyerő. Nery Castillo öröme
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.