Az MSZP Gorbacsov nyilatkozatától elhatárolódik, Hornétól nem

Az MSZP Mihail Gorbacsov nyilatkozatától elhatárolódik, Horn Gyula volt miniszterelnökétől azonban nem - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva.

Horn Gyula beszédében nem találtam olyan momentumokat, amellyel ne tudnék egyetérteni, Gorbacsovéban azonban több ilyen is volt - közölte a szóvivő a volt miniszterelnök 75. születésnapján elhangzott beszédekkel kapcsolatban.

Nyakó István azt mondta: az MSZP nem ért egyet Gorbacsov azon kijelentésével, miszerint szükséges volt 1956-ban a szovjet beavatkozás. Hozzátette: azt gondolja, hogy az MSZP kongresszusain Gyurcsány Ferenc pártelnök már megelőlegezte ezt az elhatárolódást, amikor Kádár János és Nagy Imre közül Nagy Imrét választotta.

Az MSZP szóvivője úgy vélte, az SZDSZ felhívása után az is jó lenne, hogy ha azok is elhatárolódnának, akik kacérkodnak a kádári örökséggel és egyes esetekben visszasírják. Nyakó István szerint Horn Gyula tett annyit az országért, hogy tiszteljék ezért. Ezt nemcsak országon belül, hanem határon túl is elismerik - fűzte hozzá.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.