Magyar biciklik lepik el Párizst

Hazai összeszerelésű, közcélú Mercier kerékpárokon közlekedhetnek vasárnaptól a francia főváros lakói. - Egyetlen problémánk jelenleg az, hogy elég kamiont találjunk Magyarország és Franciaország között - nyilatkozta a forgalmazó JC Decaux cég illetékese. A hét végére csaknem 11 ezer, az év végére pedig 21 ezer kétkerekűre lehet felugrani a nemsokára 1400 gyűjtőhely valamelyikén.

A francia főváros célja a tömegközlekedési gondok enyhítése, s egy éven belül 200 ezer “kerékpárelőfizetőben” reménykedik. A szerdai antréra - ekkor mutatják be először a kerékpárokat - Párizs óriási reklámkampánnyal készül, három és félmillió szórólapot osztanak a metróállomásokon, a postákon, s hirdetéseket helyeznek el pékségekben, trafikokban is.

A tervek szerint háromszáz méterenként csábítgat majd egy-egy bicikli. Előfizetni többféle módon - bankkártyával, átutalással vagy telefonhívással - lehet, és százötven euró (36 ezer 700 Ft) letétet kell hagyni. Ez akkor vész el, ha a használó nem viszi vissza 24 órán belül az egyébként éjjel-nappal kölcsönözhető kerékpárt, vagy nem jelenti az ellopását. Ha jelenti, akkor csak 35 eurót (8600 Ft) vonnak le az összegből (a lopásgátló zár elvesztéséért pedig tíz euró, azaz 2450 Ft büntetés jár.)

Fizetni kell ugyanakkor a használatért is. Az éves előfizetés 29 euró (7100 Ft), az egyheti öt (1200 Ft), a napi pedig egy euró (245 Ft). Ezen belül az első félóra kerekezés ingyenes, majd 30-30 percenként egy-egy eurót kell fizetni, egészen a 120. percig, amikortól is a használat egyre drágábbá válik.

Vasárnaptól bérelhetőek a magyar biciklik
Vasárnaptól bérelhetőek a magyar biciklik
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.