Németh Miklóst nem hívták meg Horn Gyula születésnapjára

Bár nem kevés embert, háromszáz meghívottat láttak vendégül Horn Gyula születésnapján a budai Várban, mégis többeknek az volt az érzésük, hogy nem teljes az ünneplők köre.

A legszembeszökőbb talán a rendszerváltó miniszterelnök, Németh Miklós hiánya volt. A megállapodás szerint a vendégek kétharmadát a párt invitálta a rendezvényre. A fennmaradó száz hely fölött Horn diszponált. Egyik keretbe sem fért bele Németh Miklós.

A szocialista párt meghatározó személyiségei közül Szili Katalin helye maradt üresen - őt hivatalos programja Türingiába szólította.

A koalíciós partner elitjét erre az alkalomra nem hívták. A szabad demokratákat Horn egykori belügyminisztere, a volt pártelnök Kuncze Gábor képviselte.

Az SZDSZ visszautasítja azokat az 1956-os forradalom emlékét gyalázó, Rákosi diktatúráját mentegető, Kádárt és rendszerét magasztaló nyilatkozatokat, melyek Horn Gyula 75. születésnapjához kapcsolódóan hangzottak el. Az egykori miniszterelnök és a szovjet kommunista pártfőtitkár által tett kijelentések a liberális polgári demokrácia alapértékeit kérdőjelezik meg. A szabad demokraták elhatárolódnak ettől a történelemhamisító gyakorlattól.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.