Navracsics: "Szetey Gábor bejelentése magánügy"

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője magánügynek tartja, hogy Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára felvállalta homoszexualitását. A frakcióvezető erről az MTI-nek adott pénteki interjújában beszélt.

"Személy szerint én magánügynek tartom mindenkinek a szexuális orientációját, nem politikai ügynek" - jelentette ki a politikus annak kapcsán, hogy az államtitkár csütörtökön a 12. Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Film- és Kulturális Fesztivál megnyitóján mondott beszédében felvállalta másságát. Navracsics Tibor hozzátette: egy magánüggyel kapcsolatban mindenki maga dönti el, hogy nyilvánosságra hozza, vagy sem, hogy hol húzza meg magánszférájának határait. "Úgy gondolom, hogy Szetey Gábor bejelentése magánügy".

Arra a kérdésre, hogy a Fidesznek mi az álláspontja az azonos neműek házasságát vagy regisztrált élettársi kapcsolatát illetően, amit az SZDSZ és az MSZP is felvetett a bejelentés kapcsán, a frakcióvezető azt mondta: erről még nem beszéltek, de ha lesz elnökségi ülés, akkor nyilván napirenden lesz ez a kérdés.

Szetey Gábor a 12. meleg film- és kulturális fesztivál csütörtök esti megnyitóján mondott beszédében vállalta fel másságát. A fesztivál központi témája idén az azonos nemű párok házasságának, illetve regisztrált élettársi kapcsolatának engedélyezése. Az SZDSZ bejelentette: törvénymódosítást kezdeményez, hogy az azonos nemű párokat is ugyanazok a jogok illessék meg, mint amelyeket jelenleg a házastársak élveznek, az MSZP pedig azt jelezte, hogy támogatja az azonos nemű párok regisztrált élettársi kapcsolatát.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.