Háromszáz résztvevő, vidám ünnepség Horn Gyula méltatására

Horn Gyula elfoglalta az MSZP honlapját - a volt miniszterelnök négy portréjának képsora alatt öles betűk állnak: "üzenj te is Horn Gyulának!".

Már most jókívánságok százai sorjáznak a webtérben. Ám a 75 éves Horn Gyula nem csak virtuális gratulációkra számíthat. Ugyan a hivatalos állami méltatás - annak okán, hogy Sólyom László köztársasági elnök megtagadta a volt miniszterelnök kitüntetésére vonatkozó javaslat aláírását - elmarad, de az MSZP és a Táncsics Mihály Alapítvány szervezte ünnepségen ma úgy 300 meghívott köszönti a volt miniszterelnököt a budai Várban, a Nemzeti Galéria épületében.

Az eseményen fölszólal Gyurcsány Ferenc kormányfő, Lendvai Ildikó frakcióvezető, illetve maga az ünnepelt is. Információink szerint a szónoklatok mentesek lesznek az aktuálpolitikai felhangoktól.

Az eseményen bizonyosan jelen lesz Hans-Dietrich Genscher, az egykori NSZK külügyminisztere és Mihail Gorbacsov. (Úgy tudjuk, a spanyol baloldal egykori miniszterelnöke, Felipe Gonzales videoüzenetben tolmácsolja jókívánságait Horn Gyulának.)

Bár a protokoll az protokoll, a szervezők a jelek szerint nem valamiféle "merev" ünnepségre készülnek. Ezt jelzi, hogy a két meghívott zenekar egyike a Budapest Klezmer Band, illetve fellép Éles István parodista-humorista is.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.