Kármán Irén hazugságvizsgálatra is hajlandó

A szerdai kihallgatáson a rendőrök kérdezték meg az újságírónőt, hogy vállalná-e a vizsgálatot, amire Kármán Irén igennel válaszolt - közölte Pelle Andrea, az újságíró ügyvédje.

Az MTI megkereste a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI), hogy az újságírót - sértettként - miért vetik hazugságvizsgálat alá. Az NNI helyettes szóvivője, Szabóné Csontos Stefánia az okokról nem nyilatkozott, csak annyit közölt: "amikor (a hazugságvizsgálat)szükségessé válik majd az eljárás során, akkor megtesszük".

Pelle Andrea, Kármán Irén jogi képviselője az MTI-nek arról is beszélt, hogy nem igaz az az állítás, miszerint Kármán Irénnel "nem lehetett fantomképet készíteni". Mint mondta, ügyfele már a legelső kihallgatásakor jelezte, hogy tud segíteni ebben, de néhány nap múlva a rendőrök mondták, hogy erre nincs szükség.

Az NNI szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: a rendőrségi nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható, hogy Kármán Irént nem ott, nem akkor és nem úgy bántalmazták, ahogy korábban vallomásában elmondta.

Az újságírót - aki az 1990-es évek olajszőkítési ügyeivel foglalkozott - június 22-én éjszaka összekötözve találták meg a Lágymányosi és a Petőfi híd között, a Duna-parton.

Kármán Irén azt mondta: lakásából egy közeli videotékába ment, ahol kikölcsönzött egy filmet, majd hazafelé tartva a XX. kerületben, az Erzsébet tér egyik oldalutcájában a forgalommal szemben egy autó érkezett, az autó utasa bántalmazta, gépkocsiba kényszerítette, megkötözte, és a Duna-parton kidobták az autóból. Az újságírónő állítása szerint a meredek támfalon lecsúszott és így került a vízpartra. A sértett több nyilatkozatában utalt rá, hogy úgy véli, korábbi tényfeltáró újságírói tevékenysége állhat a bántalmazás hátterében. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.