Veresegyház: figyelmeztetett polgármester

A Becton Dickinson fecskendőgyár építése miatt kialakult konfliktus mélyülni látszik Veresegyházon: a beruházással kapcsolatban felállított vizsgáló bizottság írásbeli figyelmeztetésben részesítette Pásztor Béla polgármestert, Szabó Edina alpolgármester pedig lemondott tisztségéről.

Mint arról már beszámoltunk, Veresegyházon a Becton Dickinson amerikai cég orvosi fecskendőket gyártó üzemet akar építeni, ám a lakosság ezt - első sorban a veszélyes anyagok használta miatt - ellenzi. Nemrég népszavazást is kezdeményeztek az ügyben, ám az aláírási íveket nem hitelesítette a város jegyzője.

A polgármester a figyelmeztetést azért kapta, mert testületi felhatalmazás nélkül írta alá az amerikai céggel a beruházás előszerződését. Pásztor Béla kérdésünkre azt mondta: a vállalkozás telepítését jónak tartja, és továbbra is megtesz mindent a megvalósítás érdekében. Hozzátette: Szabó Edina lemondását nem fogadta el.

Szabó Edina közölte: a nyílt beszéd hiánya, valamint a lakosság és az önkormányzat közötti egyezség ellehetetlenülése miatt mondott le. Úgy fogalmazott: olyan patthelyzet alakult ki, amely megakadályozhatja a további ipartelepítést, bevételek hiányában pedig a város csődbe juthat.

A beruházást ellenző Élni Veresegyházon egyesület elnöke, Zsolt Péter szavai szerint fellépésük következtében több önkormányzati képviselő felülvizsgálta korábbi álláspontját, és ma már ellenzi a Becton Dickinson gyár veresegyházi felépítését. Az egyesület célja, hogy legyen a városnak egy olyan fejlesztési terve, amely egy területre - például egy ipari parkba - koncentrálja az ipartelepítést. Ebben az esetben látják megóvhatónak a kertvárosi környezetet.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.