60000 VOLT

Az ország második legjelentősebb fesztiváljára, a soproni VOLT fesztiválra a várakozások szerint csaknem mintegy hatvanezer látogató lesz kíváncsi. A ma délben tizenötödször startoló zenei fesztivál a szokásokhoz híven a soproni Lővér kempingben kapott otthont. A felhozatal a jubileumhoz méltóan felülmúlja az eddigi éveket a közel kétszáz zenekar között több világsztárra is számíthatunk a fesztiválon július 4-e és 7-e között.

Nagyszínpad
A Nagyszínpad július 4-én a Romano Drom koncerttel indítja műsorát. Őket követi a Pál Utcai Fiúk és Yonderboi, a The Roots zenekar. Csütörtökön a Magna Cum Laude, a Zanzibár, az Emil RuleZ! és a Quimby következik, a napot pedig Ákos rendkívül látványosnak ígérkező koncertje zárja. A harmadik napon, pénteken a Balkan Fanatik, Hiperkarma és Neo követik egymást. A hazai sort a Tankcsapda zárja és őket követi ezen a helyszínen az elmúlt másfél évtized egyik legfontosabb könnyűzenei produkciója, a The Prodigy.
A zárónap rendkívül erősnek ígérkezik: az Animal Cannibals, a Pannonia Allstars Sak Orchestra és a Depresszió után a Kispál és a Borz lép színpadra. Zárásként a legendás amerikai rockzenekar, a KORN dübörög majd.

Eklektikus zenei aréna
Színes programmal várja a látogatókat a fesztivál eklektikus zenei arénája. Az arénát a Kispál és a Borz koncertje nyitja, Caramellel folytatva a sort, később a Belga, a Korai Öröm és az Anima Sound System, és hajnal kettőkor a Pendulum várja a nagyérdeműt. Csütörtökön a szlovén Laibach, a Kiscsillag, aztán ismét egy világsztár: a Massive Attack Daddy G-je. Pénteken jön Louie Austen, majd a KOOP Svédországból. Éjfél előtt lép fel a 30Y, az est sztárja pedig az amerikai Fort Knox Five lesz. A szombaton, a VOLT zárónapja a Vad Fruttikkal kezd, aztán Csókolom, Hippikiller, Heaven Street Seven és Colorstar követi egymást, később a német Tube-Tech és a német elektró-szupersztár Anthony Rother koncertezik.

Rockszektor
Harmincöt hazai bandát sorakoztat föl a rockaréna, köztük szerepel az Auróra, a Blind Myself, a Superbutt, a Subscribe, a Junkies, a Freshfabrik, a Lord, a Bikini, a Beatrice, a P.Mobil, Prognózis, a Hobo Blues Band, és Kalapács, a Hooligans, a Zorall és a Ganxsta Zolee és a Kartell is.

Kultúrkibuc
Változatos kulturális csemegét ígér a Red Lounge, ahol színházi programok mellett különböző stílust képviselő zenekarok lépnek fel. Itt koncertezik a Palya Bea Quartett, a Babos Project Special, az Erik Sumo Band, az Amber Smith és a KFT. A nemzetközi felhozatalban a Touch and go érkezik Angliából, Dave Tipper az USA-ból, Parov Stelar Ausztriából, a Sumo Svédországból és a Coldcut pedig az Egyesült Királyságból érkezik Sopronba.
Új programhelyszínként jelentkezik a Kisalföld Szabadegyetem, ahol naponta 3 előadással és kerekasztal-beszélgetéssel találkozhatnak a résztvevők.
A fesztivál szerves egységeként, de attól jól elkülönülve mutatkoznak be a soproni termelők a Poncichter Negyed hangulatos borozóiban. A helyszín hangulatát fokozza a sajt- és kolbászkóstoló, illetve a hagyományos soproni ételek bemutatása is.
A korábbi évekhez hasonlóan, a szervezők idén is részt vesznek a „ZöldÖvezet” névvel fémjelzett környezetvédelmi programban, aminek célja a fesztivál környezetterhelésének csökkentése. Egyben helyet kap egy Zöld Információs Pont is, ahol a látogatók tájékozódhatnak az újrahasznosítás folyamatáról.

(sziget.hu/volt)

Prodigy
Prodigy
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.