Mexikói a világ leggazdagabb embere

Carlos Slim mexikói telefonmágnás átvette Bill Gates vezető helyét és egy mértékadó mexikói pénzügyi portál szerint immár ő a világ leggazdagabb embere.

Slim vagyona 67,8 milliárd dollár (több mint 12 ezer milliárd forint), míg Bill Gates, a Microsoft alapítója 59,2 milliárd dollár (közel 11 ezer milliárd forint) fölött rendelkezik - idézi a BBC internetes hírszolgálatának jelentése a Sentido Comun adatait.

A közlemény Slim legnagyobb vállalatából, az America Movilból származó jelentős bevétel-növekedéssel magyarázza a toplistás helycserét. A 67 esztendős mexikói üzletembernek 33 százalékos érdekeltsége van Latin-Amerika legnagyobb mobilhálózatában.

A libanoni emigránsok leszármazottja ingatlanüzlettel kezdte pénzügyi pályafutását, majd tőzsdézni kezdett, palackozóüzemet vett és az utóbbi időben a beszállt a telefonszektorba is. Tulajdonába került az Inbursa pénzügyi csoport és a Grupo Carso ipari konglomerátum. A nyolcvanas évek elejének latin-amerikai gazdasági válsága idején azzal szerzett nevet magának a gazdasági életben, hogy számos csőd előtt álló vállalatot vásárolt alacsony áron, amelyeket sikerült felfuttatnia.

A Forbes magazin áprilisban még a második leggazdagabb személyként szerepeltette toplistáján a mexikói üzletembert, Bill Gates mögé helyezve.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.