A Bárka Színház a Művészetek Völgyében

A Bárka Színház hatodik alkalommal tart rendezvényeket a Művészetek Völgye Fesztivál egyik helyszínén, Pulán, ahol július 27-től tíz napon át várja programjaival a látogatókat - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

 

A Bárka Kikötő programjának középpontjában a színházi előadások állnak, de szinte minden művészeti ág megjelenik, hiszen a teátrum befogad vendégprodukciókat, így irodalmi esteket, koncerteket és kiállításokat is - közölte Gálos Orsolya sajtóreferens.

Az Alföldi Róbert vezetése alatt megújult józsefvárosi teátrum ez évi eseményei között szerepel a Liliom, a Mulatság, az Iskola a határon, és A Legyek Ura című előadás, de fellép a Baltazár Színház, valamint Gergye Krisztián és társulata is.

A koncerteken visszajáró csapatok (Egy Kiss Erzsi Zene, Besh o droM, Másik János) és Pulán először fellépők (Kispál és a Borz, Kiscsillag, Alexander Balanescu és Ada Milea, Delladap, Makám) egyaránt zenélnek.

A pulai templomban ad hangversenyt a Szent Efrém kórus, a pécsi Symphonic Brass Quintet, és ezen a helyszínen adja elő József Attila-estjét Varjú Olga színész.

Az irodalmi estek vendége lesz Spiró György, Kukorelly Endre, Parti Nagy Lajos, Garaczi László, Tolnai Ottó, Bertók László és Tóth Krisztina is.

Délelőtt a korábbi évek kínálatánál gazdagabb program várja a gyerekeket, délutánonként pedig a "Háború és Béke Vurstliban" szórakozhat a közönség. Éjszakánként Lars von Trier filmjeit vetítik.    Néhány napon át zenétől lesz hangos Pula egész területe, ahol a Bárka és a Mediawave együttműködésében nemzetközi zenei tábor működik majd - áll a közleményben.

A Művészetek Völgye Fesztivált július 27-től rendezik meg Kapolcson, Taliándörögdön, Vigántpetenden, Monostorapátiban, Pulán, Öcsön és új helyszínként Nagyvázsonyban.

Az esemény tíz napja alatt 74 helyszínen, 13 műfajban mintegy 3.200 fellépőt láthat a közönség. A szervezők mintegy 240 ezer látogatóra számítanak a 19. alkalommal meghirdetett rendezvényen.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.