Tágulhat a kórházak ellátási korlátja

Még ebben a hónapban változik az egészségügyi intézmények teljesítményvolumen-korlátja (tvk) - mondta Kökény Mihály szocialista szakpolitikus az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedden este.

Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján nem minden esetben voltak elegendőek a megszabott ellátási korlátok, így azokat felülvizsgálják, és ahol kell, módosítják - mondta a műsorban az MTI-hez eljuttatott összefoglaló szerint az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke.

Hozzátette: a volumenkeret esetleges emelésére az Egészségbiztosítási Alapból lenne fedezet - mondta a műsorban a politikus. Az Egészségügyi Minisztérium sajtóirodájának vezetője az MTI érdeklődésére azt mondta: egyelőre az ellátási keretszámok felülvizsgálata van napirenden.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter május közepén azt mondta: modellezik az intézményi betegellátást, és ennek alapján valószínűleg korrigálják majd a tvk-számokat. A teljesítményvolumen intézményekre lebontva határozza meg, hogy egy-egy kórház mennyi beteget láthat el. Ha egy intézmény átlépi az adott évre megszabott betegellátási számot, az a fölötti gyógyításra nem, vagy csak részben kap finanszírozást a biztosítótól.

MTI

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.