Belvárosi jazz-transzformációk

Július utolsó napja és augusztus 9-e között a Pesti Vármegyeháza Dísztermét esténként ellepik a jazzhullámok. A kedden induló Belvárosi Sambosi Jazzfesztivál első részét a Trans-formation együttes különleges zenei szövetű jazzkoncertje nyitja. (Pozsár Eszter, Eichinger Tibor, Frey György, Mogyoró Kornél).

A második részben ezt a Szabó Dániel Trió követi (Szabó Dániel, Szandai Mátyás, Mohay András) Bacsó Kristóf és Korb Attila vendégszereplésével.

Szerdán a TeTraVERSI fuvolanégyes (Ittzés Gergely, Balog Evelin, Nagy Katalin, Paczolay Judit) lép fel.  Repertoárjuk a reneszánsz zenétől a legújabb darabokig, a filozofikus hangvételtől a könnyed szórakozást nyújtó stílusokig terjed. Az utána következő „Gipsy Colours” produkcióban szereplő minden zenész régi magyar cigánycsaládból származik, amelyekben a zenének több száz éves hagyománya van (Tony Lakatos, Szakcsi Lakatos Béla, Pecel Lakatos Andras, Rostás Csaba és Rostás Mónika).

Csütörtökön Felly K és Oláh Tzumo Árpád duókoncertje indítja az estét. A következő fellépő szintén egy duó, Binder Károly és Borbély Mihály.

Pénteken a Berki Tamás Band (Berki Tamás, Tóth Viktor, Horváth ’Plutó’ József, Mohai Győző, vendég: Tony Lakatos) lép fel, melynek egyedülállósága vitathatatlan, zenéjük egyedi és expresszív.

A Brazil Project (Antonio Carlos Jobim tribute zenekar - Juliana Da Silva, Zélia Fonseca, Angela Frontera, Paolo Cardoso) Berki Tamás vendégszereplésével zenél. Tony Lakatos és a brazil zenészek közös fellépése sajátos színezetet ad Jobim zenéjének, a szaxofonművész virtuozitása és a brazil művészek kreatív és dallamos művészete keveredik élő művészetté.

Szombaton a Brazil Project ugyancsak Tony Lakatossal szerepel Szentendrén a Barcsay Udvarban, este héttől.

A következő szerdán (aug. 8.) Roberto Magris és Tony Lakatos duókoncertje nyitja a napot. Később a László Attila Quintett (László Attila, Oláh Kálmán, Borbély Mihály, Lattmann Béla, Borlai Gergő) szerepel. László Attila zeneszerző a hazai jazz egyik legismertebb képviselője, stílusa a contemporary jazzhez áll közel. A duó eredeti hangvételű zenéjének nagy részét László Attila írja és hangszereli, műsorukban Oláh Kálmán jellegzetes kompozíciói is hallhatóak. 

Csütörtök a koncertsorozat zárónapja Roby Lakatos - NEW ALLIANCE. A magyar cigányzene, a klasszikus és a jazz muzsika stílusjegyeit, műfaji elemeit a kivételes előadói képességével dolgozza össze, amely felejthetetlenné teszi előadásait.

Utolsóként Roby Lakatos, Bóni László, Franz Jánoska, Rontó Attila, Lisztes Jenő, Fehér Róbert közös előadása zárja a hatnapos koncertsorozatot.

A koncertek minden nap este nyolc órakor kezdődnek.(sambosi.hu)

 

Tony Lakatos
Tony Lakatos
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.