Halkabban csengetnek a Combinók

Túl hangosak voltak, ezért hallkabbra cserélték a Combinók csengőjét, a negyven szerelvényen összesen 640 "zümmert". A túl hangos jelzés a Nagykörúton élők éjszakai nyugalmát zavarta .

Júliustól teljesen zavartalan a nagykörúti lakók álma, ugyanis mostanra lecserélték mind a 40 járműhernyó összes ajtócsengőjét, azaz a járművenként 16 ajtó összesen 640 „zümmerét” - tudtuk meg a BKV közleményéből.

A cserére azért került sor, mert a BKV-hoz eljuttatott észrevételekben kifogásolták a Combinók ajtóműködtetésénél használt figyelmeztető hangjelzések erősségét. A szakembereknek olyan megoldást kellett találniuk, amellyel az utasok és a lakók maximálisan elégedettek, de biztonsági szempontból is megfelelőek. Végül a különböző hangerősségű, hangszínű „zümmerek” közül kiválasztották a legkellemesebb hangzásút és hangerősségűt, ami még teljesíti veszélyt jelző funkcióját.

De nemcsak a csörgés, hanem a zörgés is a múlté. A Combino háromfokozatú gumirugózása és a rugalmas ágyazású villamos-pálya együttes hatása révén kisebb a zajterhelés, valamint összehasonlíthatatlanul kisebb a villamos elhaladásakor keletkező rezgés, ami nagymértékben javítja a városlakók életminőségét, továbbá jótékony hatással van a környezetre is - írják a BKV-sok.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.