Kármán-ügy: "Aki betartja az újságírói etikai normákat, azt nem verik meg"

"Nem tudjuk pontosan mi történt. De azt nagy biztonsággal merem állítani, hogy nem a munkáját korrektül végző, az igazságot szenvedélyesen kutató, oknyomozó riportert támadták meg Kármán Irén személyében. Azokat nem szokták. Ami Kármán Irént érte, súlyos köztörvényes bűncselekmény, de nem a nyilvánosság intézménye elleni támadás" - szól hozzá az egy héttel ezelőtt öszeverve, életveszélyes sérüléssel kórházba szállított Kármán Irén  újságíró esetéhez Bartus László újságíró a Népszabadság szombati számában megjelenő cikkében.

"Történetesen magam is foglalkoztam olajügyekkel" - írja, - "mégsem ért semmiféle fizikai támadás."

Kármán Irénről Bartus László azt írja: "tízéves késéssel elkezdte felfedezni azokat az olajos történeteket, amelyeket mi már egyszer megírtunk. Az alvilág alapos késéssel ébredt, mert ezekkel az utánlövésekkel Kármán Irén elérte azt, amit egy tényfeltáró újságíró pályafutása során elérhet, megtámadták. Mi pedig itt állunk "irigykedve". Vajon mia az, ami belőlünk hiányzott, és benne megvolt?"

Bartus László "Egy megveretés anatómiája" című írásában visszaemlékezik néhány különös találkozására Kármán Irénnel, kifejti véleményét a megvert újságíró kapcsolatairól, P. Tamásról, illetve a Sándor István "Papa" környezetéből származó információi értékéről.

Az "Egy olajügy anatómiája" című hajdani beszámoló szerzőjének "Egy megveretés anatómiája" című írása a Népszabadság szombati számában jelenik meg.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.