Kósa: a Klubrádió és az ellene tüntetők egyaránt a szélsőséget képviselik

A Klubrádió és az ellene tüntetők egyaránt a szélsőséget képviselik - mondta Kósa Lajos debreceni polgármester, a Fidesz alelnöke azzal kapcsolatban, hogy előző nap Debrecenben tüntetők miatt félbe kellett szakítani a Klubrádió élőben sugárzott adását.

A véleménynyilvánítás szabad, az utcán a rendet a rendőrségnek kell fenntartania - közölte a fideszes politikus, hozzátéve, tudomása szerint erőszakos cselekmény nem történt. "Az, hogy ki, hogy fejti ki a véleményét, az meg rá van bízva. Ebben az értelemben én úgy látom, hogy semmi extra nem történt" - mondta.

Hozzátette: "A Klubrádió az egyik fajta szélsőség, akik meg ott kifejezték így a véleményüket, az meg a másik fajta szélsőség. Én nem így fejeztem volna ki a véleményemet, de én sem értek egyet a Klubrádiónak a műsorpolitikájával, meg az ars poeticájával".

A botrány akkor tört ki, amikor Kósa Lajos és Bazsa György elhagyta a helyszínt. Ekkor árpádsávos zászlókat lengető tüntetők jelentek meg, durva bekiáltásokkal rátámadtak a beszélgetőkre, akik bemenekültek a söröző belső udvarába.

Arató András, a Klubrádió elnöke az MTI tudósítójának a helyszínen arról beszélt, hogy szervezett megmozdulással találták magukat szemben: ugyanis csak azt követően kerültek elő a zászlók és kezdődött meg a tiltakozás, hogy Kósa Lajos távozott a helyszínről.

Az MSZP feljelenti a rendőröket intézkedés elmulasztása miatt

Feljelenti a rendőröket az ügyészségi nyomozóhivatalnál a Klubrádió csütörtöki debreceni adása idején történt incidens kapcsán, intézkedési kötelezettség elmulasztása miatt, az MSZP városi elnöke. Ezt maga Zsíros Zsolt pártelnök közölte pénteken.

Zsíros Zsolt szerint elfogadhatatlan Kósa Lajosnak az ügyben tett nyilatkozata, miszerint szabad véleménynyilvánítás történt.

Az MSZP városi elnöke az újságíró bántalmazása okán, garázdaság miatt, ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést a rendőrségen. Ugyanakkor - mint mondta - a helyszín biztosítására kivezényelt rendőröket is feljelenti az ügyészségi nyomozóhivatalnál. Zsíros Zsolt hozzátette: ismeretei szerint a bántalmazott újságíró jelezte a történteket a helyszínen lévő rendőröknek, de azok semmit nem tettek. A rendőrség nem tud jogsértésről

A rendőrségen bejelentették azt a csütörtöki demonstrációt, amit a Klubrádió élő adásának idején és helyszíne mellett tartottak Debrecenben - közölte az MTI érdeklődésére Juhászné Kiss Katalin rendőr százados. A debreceni rendőrkapitányság hivatalvezetője hozzátette: a rendőrség a demonstrációt tudomásul vette, mint ahogy azt is, hogy a szervezők nem kértek rendőri biztosítást.

Juhászné Kiss Katalin szerint a gyülekezési törvény értelmében felhívták a demonstrálók figyelmét, hogy az esemény során bűncselekmény nem valósulhat meg, s a demonstráció nem irányulhat mások jogainak sérelmére. Az MTI tudósítójának arra a kérdésére: miért nem avatkoztak be a rendőrök, amikor újságíróra támadt néhány tüntető, a rendőrségi hivatalvezető közölte: a rendőrségnek nincs tudomása arról, hogy bármilyen jogsértés történt volna a demonstráción. Zsíros Zsolt, az MSZP debreceni elnöke pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy feljelenti a rendőröket az ügyészségi nyomozóhivatalnál a Klubrádió csütörtöki debreceni adása idején történt incidens kapcsán, intézkedési kötelezettség elmulasztása miatt.

(forrás: mti)

Kósa Lajos
Kósa Lajos
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.