Megtámadták lapunk debreceni tudósítóját

Tüntetők zavarták meg, és emiatt szakították félbe a Klubrádió élő adását - Bolgár György Megbeszéljük című műsorát - csütörtök délután Debrecenben. Az adás 16 órakor kezdődött, és az egyik vendég a város polgármestere volt. Kósa Lajos, a fideszes várospolitika sikereiről beszélt, majd egy óra múltán távozott a helyszínről, a főtéri Belga söröző teraszáról.

A 20-30 tüntető ekkor lépett akcióba. Fütyültek, kiabáltak, árpádsávos zászlókat lengettek és azt kiabálták: Hazaárulók, takarodjatok! A műsor vendége Kósa Lajoson kívül Bazsa György, az MSZP debreceni frakcióvezetője, Gondola Zsolt független önkormányzati képviselő és Kácsor Zsolt, lapunk újságírója volt. Bolgár György a történtekkel kapcsolatban azt mondta: a legjobban azt sajnálja, hogy nem tudott a tüntetőkkel beszélgetni, mert azok nem voltak hajlandók normális párbeszédre. Az adás rövid kényszerszünet után folytatódott. Tudósítónk kérdésére Kósa Lajos azt mondta: nem ő szervezte a tüntetést. Hozzátette: az embereknek joguk van arra, hogy kifejtsék véleményüket.

Kollégánk még a műsor befejezése előtt újra jelentkezett: elmondta, hogy amikor az Echo televízió operatőrének segítségére sietett (a tüntetők meg akarták akadályozni, hogy felvételeket készítsen), őt is megtámadták. Fejbe vágták egy árpádsávos zászlóval, lezsidózták, mondván, takaradjon Izraelbe. A helyszínen lévő rendőrök nem avatkoztak közbe.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.