Valcerbál a Hősök terén

Nem csak hangversenyre, bálra is hívja közönségét a Budapesti Fesztiválzenekar július 1-jén, vasárnap este. A Budapesti Búcsú keretében az utóbbi években hagyományossá vált ingyenes koncerten a Hősök terén ezúttal a zeneirodalom legszebb keringőit mutatja be az együttes Fischer Iván vezényletével, amelyeket hallgatni és táncolni a dallamukra egyaránt érdemes.

Ifj. Johann és Josef Strauss, Ravel, Csajkovszkij, Dohnányi, Sibelius, Prokofjev, Josef Lanner dallamai csendülnek föl, egyebek között a sokak által kedvelt Kék Duna-keringő, a Valse triste, a Virágkeringő a Diótörőből vagy a La Valse.

A rendhagyó előadásra érkező első 5-6 ezer látogató papírszékeken ülve is hallgathatja a fülbemászó muzsikát (a szponzor Budapest Bank jóvoltából), de a téren táncra alkalmas szabad területeket is kialakítanak. Lesz hivatásos táncbemutató is, de főként a közönség közreműködésére számítanak. A koncertet élőben közvetíti a Duna TV. A 19 órakor kezdődő, mintegy egyórás zene és tánc ideje alatt lezárják a Hősök terét a forgalom elől. Miután a zenekar befejezte a játékot, Fischer Iván dedikálja az együttes lemezeit és a papírszékeket is, amelyeket a közönség tagjai emlékül hazavihetnek. A Hősök terén rendezett BFZ-koncertekre eddig több tízezren látogattak el. (V. Gy.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.