Újabb DNS-vizsgálat?

Ismételjék meg a DNS-vizsgálatot, a korábban alkalmazottnál hatékonyabb eljárással - indítványozta Tuza Péter ügyvéd az ügyészségnek.

Új szakértő kirendelését indítványozta az ügyészségen Tuza Péter ügyvéd az E. Zsanett megerőszakolásával gyanúsított rendőrök ügyében. A Fővárosi Főügyészség ugyan már a nyomozás lezárására készült, Tuza indítványának elfogadása esetén azonban hetekig nem derülhet ki, vádat emelnek-e a rendőrök ellen, vagy - amire a gyanúsítottak védői számítanak - bizonyítékok (esetleg bűncselekmény) hiányában megszüntetik az eljárást.

Tuza Péter megvizsgáltatta Lászik András szakvéleményét egy másik igazságügyi szakértővel, Egyed Balázzsal. Egyed véleménye szerint a Lászik által alkalmazott eljárás nem a legalkalmasabb a feladat elvégzésére. Tuza nem érti, Lászik miért nem az úgynevezett mitokondiális DNS-vizsgálati eljárást alkalmazta, amellyel csekély mennyiségű minta esetén is lényegesen jobb eredmény érhető el. Tuza Péter az ügyészségnek csütörtökön benyújtott indítványában egy újabb, mitokondriális eljárással lefolytatott DNS-vizsgálat elvégzését indítványozta. Jelezte továbbá, hogy a hemogenetikai szakvéleménnyel kapcsolatban egyéb kifogásai is vannak. Szerinte jogtalanul vont be Lászik a vizsgálatba egy másik szakértőt és szaktanácsadót. Formai hiba ugyan, de a szakvéleményt a vizsgálatot végző intézet vezetője nem jegyezte ellen, noha az szerinte így lenne szabályos.

Morvai Attila ügyészségi szóvivő a Népszabadságnak azt mondta: eredetileg a jövő hétre tervezték az ügy lezárását.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.