Mammut Színház a nyár derekán

A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ hatodik éve, 2002-től rendezi meg minden nyáron nagysikerű sorozatát. 2007-ben nyolc előadást láthat a közönség a nyári program keretében: prózai, zenés és irodalmi esteket, valamint - idén először - gyermekeknek szóló produkciókat. A július 11-én kezdődő szerdai előadássorozat nyolc héten át, augusztus 29-ig várja a színházat, koncerteket, irodalmi esteket kedvelőket.

A Prah című, július 11-i nyitóelőadás két szereplője két közismert, fiatal színész, Pikali Gerda és Magyar Attila. "Ha ötösöd van a lottón, az életed gyökeresen megváltozik! Már semmi nem lesz olyan, mint azelőtt! Ha kitöltesz egy szelvényt, nincs visszaút, milliárdos is lehetsz! Vállalod ezt a kockázatot?" A legfrissebb Spíró György vígjátékban egy olyan házaspár életét mutatják be, akikkel megtörténik az, amiről a legtöbben csak álmodunk: öttalálatosuk van a lottón.

A Jazz+Az és a Cotton Club Singers egykori énekesnőjének, Kozma Orsinak régi vágya, hogy olyan közegben énekelhessen, ahol a dalok, a zene által elővarázsolt hangulat határozza meg az estét. Július 18-i fellépésére épp ezért speciális figyelemmel válogatta össze a számára legkedvesebb dalokat. A Mammut Színház színpadán természetesen felcsendül majd néhány Jazz+Az sláger, a Cotton Club Singers-es időkből finom dzsessznóták, de ugyanúgy helyet kapnak az újonnan megjelent szólólemezének leginkább szeretett pillanatai is. A rendhagyó esten - melynek címe Az igazi szerep - a Jazz+Az másik énekesnője, Váczi Eszter is énekel majd.

Július 25-én, hat év után első alkalommal köszönthetünk gyermekeknek szóló előadást a Mammut Színház színpadán: a Bozsik Yvette Társulat kimondottan a kicsiknek készült darabját, a nagysikerű Létrameséket.  A tánc és az irodalom találkozását Bozsik Yvette álmodta színpara. Az előadásban hangfelvételről hallható Ónodi Eszter, Tóth Anita és Szacsvay László.

A Four Fathers, az "a capella"-éneklés nagymesterei augusztus 1-jén ismét a Mammut Színház színpadán. Hangulatos, humorral fűszerezett műsorukkal - melynek címe Hang-lemez - ez évben is minden korosztálynak önfeledt szórakozást nyújtanak. Az előadás a Four Fathers azonos című CD lemezének színpadi változata: a '60-as, '70-es, '80-as évek magyar slágereinek átiratai.

"Kutyás lettem. Hatlábú. Nem akartam az lenni. Eszem ágában se volt. Meggyőződéses kutyátlan voltam harminchat éven át. Harminchat évig el nem tudtam volna képzelni, hogy egy póráz végére kötve naponta háromszor lemasírozzak egy térre, ahol nincsen semmi sem, és ami van, hát arról jobb nem beszélni." Augusztus 8-án Bächer Iván legnépszerűbb kutyás történeteit hallhatják a nézők a Mammut Színház színpadán Gyabronka József rendhagyó előadásában, valamint a szerző zongorakíséretével.

Vajon ki ne ismerné hazánkban Presser Gábor, Katona Klári, Sztevanovity Zorán és Dusán dalait? Szirtes Edina Mókus és Mujahid Zoltán, a Megasztár felfedezettje még nem is élt, mikor ezek a nóták születtek. A két fiatal
zenész-énekes szépen lassan fedezte fel magának mindazt, ami másoknak a fiatalságot, az életet jelentette, jelenti. Így érlelődött meg bennük az elhatározás: egyszer ők is szeretnék eljátszani ezeket a remekműveket. A
Mammut Színház színpadán augusztus 15-én egy olyan világot idéznek meg, ahol a szavak még érzelmeket, igazságot, álmokat, hitet, vágyat jelentettek. Ahogy az est címe is jelzi: Valahol mélyen a szívünkben.

Augusztus 22-én ismét a kisebbeké a Mammut Színház színpada. Benkő Nóra, a Pesti Magyar Színház színésznője, valamint a TV 2 műsorvezetője Te vagy az ünnep című műsorában nem csak megszólítja gyerekközönségét, de be is vonja őket a közös éneklésbe, játékba.

Az idei nyári Mammut színházi szezont Varga Feri és Balássy Betti zárja augusztus 29-én Hangjegyesek című koncertjükkel. A tehetséges énekesek előszeretettel lépnek színpadra kisebb zenekari formációval, hiszen így még inkább bizonyíthatják valódi zenei képességüket. Varga Feri és Balássy Betty számára nem szokatlan a unplugged jellegű zenélés.


(Az előadásokra júliustól jegyek válthatók a Mammut információs pultjainál (345 8020 vagy 345 8333), a Broadway Jegyirodában (30/9216 350 vagy 30/989 1712), illetve az előadások előtt egy órával a helyszínen.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.