Közös betegirányítás és beszerzés

Önkormányzati biztost nevezett ki július elsejei határidővel a miskolci képviselő-testület a két városi kórház élére, mivel az intézmények együttes adósságállománya meghaladta az egymilliárd forintot. Veres László, a városháza szóvivője tudósítónknak azt mondta: a biztos a gazdasági ügyeket irányítja majd, míg a szakmai vezetés az eddigi igazgatók jogköre marad.

A december 31-ig szóló megbízatás alatt az önkormányzat a válságmenedzseléssel párhuzamosan előkészíti a két intézmény, a diósgyőri és a Semmelweis kórház összevonását.

Közös betegirányítási és beszerzési rendszer létrehozását tervezi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat. Ódor Ferenc, a közgyűlés elnöke közölte: az informatikai rendszerek egyesítésén alapuló közös betegirányítással az a céljuk, hogy a betegek "ne vesszenek el a rendszerben", továbbá, hogy a finanszírozás szempontjából is optimális ideig tartsák a kórházakban a pácienseket. A beszerzések területén arra számítanak, hogy a kórházak működéséhez szükséges anyagokat egy tételben olcsóbban rendelhetik meg. A kidolgozás alatt álló programban a miskolci megyei és a Szent Ferenc, valamint a mezőkövesdi, a szikszói és az izsófalvi kórházak vennének részt. Az elnök szerint valószínűleg csatlakozik majd hozzájuk az önkormányzati tulajdonú sátoraljaújhelyi és edelényi kórház is. A kórházak öszszevonásán az önkormányzat egyelőre nem gondolkodik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.