Csecsemőszínház a Völgyben

Egy városban és hat faluban tíz napon át hetvennégy helyszínen több mint ezer program háromezer fellépővel - távirati stílusban ez a Balaton-felvidéki Művészetek Völgye összművészeti rendezvénysorozat idei kínálata: július 27-től augusztus 5-ig várja az érdeklődőket.

- Tavaly elértük azt a maximumot, amelyet egy fesztivál elérhet - kezdte tegnapi programismertetőjét Márta István, a rendezvény alapító-vezetője. Majd hozzátette: az idén mégis tovább bővülnek, mert Nagyvázsony is csatlakozott a Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Monostorapáti, Öcs és Pula alkotta Völgyhöz. Elsősorban a Kinizsi-várban rendezendő játékokra és művészeti, hagyományőrző rendezvényekre számíthatnak az oda látogatók.

A zenei kínálatot a Völgyben az Amadinda, a Muzsikás együttes és barátai, a klasszikus és egyházzenei fesztivál, a világzene, a "völgyjazz", továbbá a rock, pop és alternatív műfajok határozzák meg. Az igen gazdag színházi programban határon túli együttesek is föllépnek. A pesti Bárka Színház pulai "kikötőjében" előadják Mrozek Mulatság, Golding A legyek ura, Molnár Liliom című darabját, és más hazai társulatok is játszanak. Nagy hangsúlyt helyeznek az idén a családi és gyerekprogramokra, ennek jegyében alakították ki a Kolibri Fészek előadásait. A pesti Kolibri Színház társulata előadja csecsemőszínházi produkcióját is, amelyre négy éven aluliakat és felnőtteket várnak.

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szakemberei most is előadásokat, sétákat rendeznek a települések épített értékeinek megismertetése érdekében, a kiindulópont a kapolcsi Kuthy-kastély lesz. A hat völgyfaluban számos képző- és iparművészeti kiállítást, népművészeti és kézműves-bemutatót tartanak.

A napijegy 2000, a háromnapos bérlet 5000, a tíz napra érvényes völgybérlet 15000 forintba kerül.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.