Csalással gyanúsítja Zuschlag Jánost és hat társát a megyei főügyészség

Különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsította meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Zuschlag Jánost, az MSZP megyei területi szövetségének ügyvezető elnökét és hat társát, akik alapítványok és egyesületek önkormányzatoktól és minisztériumoktól nyert pályázati pénzeit nem rendeltetésszerűen használták fel - erősítette meg a hvg.hu információit az MTI-nek Szabó Ferenc, a megyei főügyész helyettese.

Szabó Ferenc elmondta, hogy 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanúja miatt több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt.

A főügyész helyettese beszámolt arról, hogy a nyomozás során kiderült, a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni. Az ügyészség körözést adott ki Lados István ellen, aki korábban Zuschlag János személyi titkára volt.

Zuschlag János, aki egy botránya miatt korábban országgyűlési képviselői mandátumáról volt kénytelen lemondani, jelenleg az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnöke, a megyei közgyűlés tagja, a szocialista párt kiskunhalasi szervezetének elnöke.

"A nyomozás eddigi adatai szerint Z. János egyértelműen gyanúsítható azzal, hogy utasításokat adott az érintett egyesületek és alapítványok munkatársainak" - tette hozzá a megyei főügyész helyettese.

Szabó Ferenc beszámolt arról is, hogy mind a hét személy panasszal élt a gyanúsítással szemben.

Hozzátette: a nyomozás jelenleg is folyik, ezért több információt csak annak befejezése után tud adni.

Az MTI szerette volna megszólaltatni Zuschlag Jánost, de csak mobiltelefonjának hangpostafiókja volt elérhető.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.