Kitiltott rali

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség - miután felülvizsgálta a területi zöldhatóság által korábban kiadott engedélyt - elutasította a Szombathely-Őrség Rally őrségi szakaszának megrendezését.

Így - miként Gergely Ferenc rendező elmondta - az eredetinél harminc kilométerrel rövidebb útvonalat jelöltek ki a verseny számára, amelyre 23-án, szombaton kerül sor. A programot eredetileg háromnaposra tervezték. A változások miatt - közölte a rendező - sok külföldi lemondta érkezését, és bizonyosan a bevételek is alaposan megcsappannak.

Kocsis Zsolt, az őrségi útvonalban szereplő, ezerlelkes Csörötnek polgármestere szerint a verseny tiltását - amelylyel nem ért egyet - a Rába-szennyezés és az osztrák szemétégető elleni tiltakozás is motiválhatta. Pedig az erdészeti úton folyó verseny környezetterhelése elenyésző lett volna ahhoz képest, amit a közeli osztrák krosszmotorosok vagy az erdészet nehézgépei okoznak. Megjegyezte: a fokozottan védett területekre korábban sem engedték az autókat, és a verseny után a szervezők rendbe tették a terepet.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.