Gyurcsány-Fico négyszemközti Malináról

A szlovák és a magyar tárgyalóküldöttség hétfői pozsonyi megbeszélésén nem került szóba Malina Hedvig ügye. A szlovák és a magyar kormányfő viszont néhány mondatban érintette ezt a kérdést is négyszemközti eszmecseréjén, amelyet azonban normális körülmények között nem illene kommentálni - közölte megkeresésünkre a szlovák kormányszóvivő.

Silvia Glendová így folytatta: - Robert Fico köszönetet mondott vendégének, a magyar miniszterelnöknek azért, hogy korábban nyilvánosan elhatárolódott azoktól a magyarországi parlamenti képviselőktől, akik azzal vádolták meg a Szlovák Köztársaságot, hogy politikai ügyet csinálnak Malina Hedvig esetéből.

Gyurcsány Ferenc válaszában elmondta, hogy senkinek sincs joga kétségbe vonni más ország bíróságának elfogulatlanságát és függetlenségét. Bővebben ezzel a témával nem foglalkoztak - nyilatkozta lapunknak Silvia Glendova szlovák kormányszóvivő, aki utalt arra is, hogy a szlovák miniszterelnök magyar partnerének azt a véleményét köszönte meg, amely a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hangzott el.

- Amíg egészen bizonyosat nem tudunk egy konkrét büntetőeljárásról, addig ahhoz is kell bölcsesség, hogy távol tartsuk magunkat. Ha igaz az, hogy a Malina Hedvig-ügy politikai színezetű, akkor könynyen megeshet, hogy mi is rabjaivá válunk a politikai színezetű szituációnak - vélekedett néhány napja a magyar miniszterelnök.

Malina Hedvig
Malina Hedvig
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.