Eb 2012: Kijevben nem lesz meccs?

Az Európai Labdarúgó Szövetség komoly nyugtalanságának adott hangot amiatt, hogy bizonytalan helyzet alakult ki a 2012-es Eb-döntő helyszínének kiválasztott kijevi Olimpiai stadion körül. A stadion rekonstrukciója mindmáig nem kezdődött el, s ez erőteljesen befolyásolja az Eb-előkészületek megítélését. Az UEFA rosszallását csak fokozza, hogy az aréna tőszomszédságában kereskedelmi-szórakoztató központ épül.

"Nem lesznek Európa-bajnoki meccsek ebben a stadionban, ha a környezetét nem tisztítják meg, s nem teremtenek menekülési útvonalat a szurkolók számára" - szögezte le Michel Platini UEFA-elnök azon a megbeszélésen, amelyen az európai, valamint a lengyel és az ukrán szövetség vezetői tanácskoztak az előkészületekről.

A társrendező lengyelek azonnal jelezték, hogy ha Ukrajna nem tudja megoldani az Olimpiai stadionnal kapcsolatos problémát, készek a Kijevbe szánt döntőt hazájukban megrendezni.

A lengyel-ukrán kandidatúra sikerét április 18-án, Cardiffban jelentette be Platini; mint emlékezetes, a két ország pályázata az olaszokét, valamint a horvátokét-magyarokét előzte meg.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.