Kihallgatja a rendőrség a Malina Hedviget igazoló tanút

A rendőrség rövidesen beidézi kihallgatásra azt a nyitrai férfit, aki tegnap a TA 3 hírtelevíziónak azt állította, hogy tavaly augusztusban valóban  bántalmazták Malina Hedviget és azt is tudja, ki az egyik tettes – közölte lapunk megkeresésére Martin Korch.

Az országos rendőrfőkapitányság szóvivője hozzátette, hogy ezzel törvényes kötelességüket teljesítik, habár legalábbis szokatlan, hogy valaki a történtek után tíz hónappal jelentkezik, s akkor sem a rendőrségen, hanem az egyik pozsonyi tévé munkatársánál.

Egyébként a tanút tegnap és ma több újságíró kereste fel, akiknek újabb részletekkel nem szolgált. Értesüléseink szerint nyilatkozata után fenyegető telefonokat kapott. A JOJ kereskedelmi tévé úgy tudja, hogy a férfi büntetett előéletű. Ezt a közlést érdeklődésünkre a rendőrség nem erősítette meg, hanem úgy módosította, hogy a tanú ellen bűnvádi eljárás zajlik, de további részletekkel nem szolgáltak.

Malina Hedvig, a nyitrai Konstantin Egyetem magyar-német szakos, negyedéves hallgatója jelenleg lakóhelyén, a csallóközi Vámosfalun készül a holnapi vizsgájára. Örömmel értesült a tanú felbukkanásáról, ugyanakkor azt sem zárja ki, hogy valamilyen csapdát állítottak neki.

Roman Kvasnica, a nyitrai egyetemista védőügyvédje megkeresésünkre közölte, hogy nemcsak a tanút, hanem az általa megnevezett, állítólagos tettest is újra ki kell hallgatnia a rendőrségnek, s vallomásukat jegyzőkönyvben kell rögzíteniük – tette hozzá.

Az ügyvéd ezzel arra célzott, hogy tavaly szeptemberben Ján Packa országos rendőrfőkapitány közölte: a nyomozás során csaknem hatszáz személyt ellenőriztek, s mindannyiuknak „bombaiztos” alibijük volt. Utólag azonban kiderült, hogy a nyomozás jegyzőkönyvében mindennek semmi nyoma sincs. Ezt a tényt Martin Korch szóvivő azzal magyarázta, hogy ezek csupán operatív információk voltak.

Malina Hedviget vallomása szerint tavaly augusztus 25-én reggel bántalmazták a nyitrai Konstantin Egyetem közelében, ahova vizsgázni indult. A rendőrség példátlan gyorsasággal, már szeptember 11-én megszűntette a nyomozást, azt állítva, hogy az egész történetet a leány csupán kitalálta. Két feljelentő kérésének eleget téve, tavaly decemberben a nyitrai rendőrség hamis tanúzás alapos gyanúja miatt indított eljárást Malina Hedvig ellen.

Több mint egy hónapja az egyik feljelentő a dél-szlovákiai Vágsellyén (Sala) felakasztotta magát. Ezt a tényt a rendőrség csak kéthetes késéssel, akkor jelentette be, amikor a gyanúsított és a fejlentő szembesítésére került volna sor. Malina Hedvig ügyvédje fellebbezett a rendőrök törvénysértése és a nyitrai ügyészek elfogultsága miatt. Kérte, hogy a beadványát a legfőbb ügyész bírálja el. Választ azonban egyelőre nem kapott.

(Pozsony)

Malina Hedvig
Malina Hedvig
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.