Saját állítása szerint romák támadták meg a Magyar Nemzet munkatársát

Megtámadta három fiatal a Magyar Nemzet című lap újságíróját Miskolc belvárosában szerda délelőtt, a régiós tudósító könnyebb hámsérüléseket szenvedett - erről maga az érintett Tolcsvai L. László tájékoztatta az MTI-t.

Közlése szerint Miskolc belvárosában, a Kossuth utca közelében egy parkolóórába akart pénzt bedobni, amikor az út közepén megállt egy bordó Opel Astra, három roma fiatal kiszállt belőle - negyedik társuk a volán mögött maradt -, és neki támadtak. Ő védekezett, majd visszaütött, mire támadói elmenekültek. Az esetnek szemtanúi is voltak. Az újságíró elmondta: elesett, és a karján könnyebben megsérült.

"Vélhetően cikkeim miatt estek nekem, ugyanis azt kiabálták: hagyjam békén a romákat, ne foglalkozzak velük" - mondta Tolcsvai L. László, hozzátéve, hogy legutóbb az olaszliszkai segélykoncerten történtekről írt. Cikkében Schuster Lórántot, a P. Mobil együttes frontemberét idézte, aki egyebek mellett azt mondta: "...a fogvatartottak személyenként napi több ezer forintos ráfordítással úgy élnek a börtönökben, mint Marci Hevesen".

Tolcsvai L. László közölte: telefonon elmondta a vele történteket a rendőrségnek, ahol azt tanácsolták neki, hogy tegyen feljelentést. "Ettől azonban elállok, meghallgatásokra, szembesítésekre nincs időm" - indokolta döntését, megjegyezve: sérülései amúgy is jelentéktelenek, támadói pedig "megkapták a magukét".

A telefonos bejelentés tényét az MTI érdeklődésére Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.