Zsanett mégsem tudja, hogy ki erőszakolta meg

Csuklya nélkül lépett ki tegnap délután az Ügyészségi Nyomozó Hivatal kapuján mind az öt rendőr, akiket E. Zsanett nemi erőszakkal, illetve annak segédletével gyanúsított meg. Bár a szakértői vélemények és a várva várt DNS-eredmény még nem ismert, a kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás megszüntetése sokatmondó tény.

E. Zsanett szüleivel és ügyvédjével érkezett tegnap kora reggel a Belgrád rakparti épületbe, ahol szembesítették a rendőrökkel, akiket azért jelentett fel, mert szerinte közúti igazoltatását követően május 4-én hajnalban egy mellékutcába vitték, majd ketten megerőszakolták, miközben mindezt három társuk végignézte. E. Zsanett szerint mindezek után még húszezer forintot is kértek tőle a rendőrök. Vallomásában pontosan megjelölte és felismerte, melyik rendőr próbált közösülni vele, s melyik kényszerítette fajtalankodásra.

A rendőröket ezt követően előzetes letartóztatásba helyezték. Tegnap a szembesítés tétje nem utolsósorban az volt: fogva tartásukat továbbra is fenn lehet-e tartani. A súlyos gyanúba fogott rendőrök hozzátartozói kitartóan várták a napok óta kilátásba helyezett szabadulást. Bár az öt rendőr már három hete kérte a szembesítést, erre csak most, az utolsó pillanatban kerülhetett sor, mert E. Zsanett eddig nem volt erre a procedúrára felkészülve. Délben F. Zsolt ügyvédje a kint várakozó családtagokat értesítette: Zsanett már nem biztos benne, hogy az őrmester erőszakolta meg.

Soltészné Dr. Nagy Katalin ügyvéd F. Zsolt menyasszonyával tudatta elsőként a fordulatot. Zsanett eddig ugyanis részletekre kiterjedően emlékezett a vele történtekre. Tegnapra elbizonytalanodott. - A szembesítésen azt mondta, nem biztos benne, hogy ki volt a meggyalázója, mert nem látta. Nem mert hátranézni az aktus közben. F. Zsoltot azonban határozottan azonosította az egyik őt igazoltató rendőrként. Most nem tudni, kinek a rovására írható a szexuális erőszak - magyarázta az ügyvéd.

E. Zsanett a szembesítés után szülei és ügyvédei védelmében, arcát sötét napszemüveg mögé rejtve távozott. Egyetlen szót sem szólt.

Dr. Tuza Péter, E. Zsanett jogi képviselője is csak annyit közölt: a szembesítés eredménnyel zárult, és sokatmondó volt. Nem sokkal később F. Zsolt, I. Tibor, B. Gergely, T. Péter, és R. Gábor csuklya és bilincs nélkül szabadon lépett az utcára.

- Nincs miért takargatnunk magunkat, nem tettünk olyasmit, ami miatt szégyenkeznünk kéne. Az igaz, hogy mindannyian megszegtük a szolgálati szabályzatot. Az igazoltatott nőt megsajnáltuk, annyira zokogott. Jómagam most is sajnálom, haragot nem érzek iránta. Nem tudni, mi lehetett az okozója, hogy olyan állapotba kerüljön, ami idáig vezetett - mondta F. Zsolt.

Ügyvédje még nem látta a DNS-vizsgálat eredményét. - Nyilvánvaló lehet, hogy védencemre nézve nincs terhelő adat, sőt már maga a sértett sem tudja, ki becstelenítette meg. Az előzetes letartóztatást megszüntető határozat nem rendelt el házi őrizetet, lakhelyelhagyási tilalmat sem - közölte a jogász.

A gyanúba fogott rendőrök harminc nap után szabadultak. B. Gergely éppen tegnap volt 23 esztendős. Anna, a menyasszonya ugyanúgy nem hitte a vádakat, mint a többi rendőr hozzátartozói. - Szeptember 18-án, a tévészékház elleni rohamban a lábán, hátán megsebesült. Összezúzták az utcakövek. Benzinnel locsolták le, és azt kiabálták neki: gyújtsuk meg! Másnap én mentem érte a Rebiszhez, mert a saját lábán nem tudott kijönni. Imádta a hivatását, az sem zavarta, ha egészségét, életét kockáztatja a rendért - mondja Anna.

A napok óta várt DNS-eredményt várhatóan ma hozzák nyilvánosságra. Az ügyészség azzal indokolta a rendőrökkel szembeni kényszerintézkedés megszüntetését, hogy a szükséges bizonyítékok rendelkezésre állnak a további eljáráshoz.

Rendõrök szabadlábon
Rendõrök szabadlábon
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.