Ellenzéki helyek a felügyelőbizottságokban

A fővárosi önkormányzat 13 gazdasági társaságában biztosított egy vagy több, összesen 22 helyet a kormánypárti többség az ellenzéknek. Hét cég felügyelőbizottságában már az áprilisi vezérigazgató-váltások idején helyet kaptak az ellenzékiek.


Bagdy Gábor (KDNP) frakcióvezető az MTI-nek elmondta, hogy pótkézbesítéssel hétfőn megkapták a gazdasági bizottság által kedden tárgyalandó előterjesztést. A Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabő Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek által jegyzett iratban kipontozva, név nélkül van megjelölve az, hogy az ellenzék az egyes cégekben hány felügyelő-bizottsági helyet kaphat.

A gazdasági bizottság már három alkalommal nem tudott tárgyalni erről a kérdésről, a főpolgármester-helyettesek ugyanis nem terjesztették elő javaslataikat. A testület a múlt héten Fónagy János (Fidesz) alelnök javaslatára, egyhangú határozatban kérte fel a főpolgármestert arra, hogy biztosítsa a bizottság működésének törvényességét, gondoskodjon arról, hogy előterjesztések kerüljenek a döntéshozók elé.

Ellenzéki politikusok az MTI-nek elmondták, hogy önálló felügyelőbizottsági javaslatokat juttattak el a gazdasági bizottság szocialista elnökéhez. A Fidesz, a KDNP és az MDF között ez ügyben ugyanis nem volt külön egyeztetés. Emiatt kedden várhatóan többségi szavazással dől majd el, hogy egy adott helyet melyik ellenzéki párt delegáltja kap. Tarlós István, a Fidesz és Bagdy Gábor, a KDNP frakcióvezetője korábban már többször is azt nyilatkozta, hogy az MDF-et nem tekintik ellenzéki pártnak, mivel szinte minden kérdésben a kormánypártokkal szavaznak.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.