Vighék visszafordultak, kapnak két új címet

Hétfő reggel Vigh András és 15 éves fia, Ádám nekivágott, hogy gyalog gyűrje le a Pécs-Budapest távolságot. A 45 éves, szívbeteg, leszázalékolás előtt álló férfi - mint arról beszámoltunk - azért szánta el magát az útra, hogy felhívja a figyelmet tarthatatlan lakáshelyzetére.

Vigh és felesége 1997. óta egy 34 négyzetméteres, alacsony komfortfokozatú, önkormányzati lakásban él Pécsett. A házaspár 12 gyereket nevel. A família lakásproblémáját a város eddig nem tudta megoldani, Vigh András végső elkeseredésében vállalkozott arra, hogy fiával együtt Pécsről elgyalogol a szociális minisztériumhoz.

A tíz naposra tervezett út azonban tegnap délben megszakadt: Papp Judit, Pécs jegyzője lebeszélte Vighéket az önveszélyeztető demonstrációról. A jegyző autóval Pécstől nyolc kilométerre érte utol Vigh Andrást és fiát, és ígéretet tett arra, hogy lakásgondjukat a város rövid időn belül orvosolja. Apa és fia az ígéret hatására beült a jegyző kocsijába, és visszatért Pécsre.

Papp Judit tudósítónknak elmondta, hogy az önkormányzat már hónapok óta megfelelő lakást keres a nagycsaládnak, ám az eddig felajánlott épületeket Vighék nem fogadták el. A jegyző tegnap két újabb címet adott Vigh Andrásnak, és megígérte, hogy ha a családot sikerül elhelyezni egy nagyobb lakásba, akkor annak berendezéséről a város gondoskodik.

(Pécs)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.