Budai Bernadett és Daróczi Dávid a két új kormányszóvivő

Budai Bernadett politikai elemző és Daróczi Dávid, a Kormányszóvivői Iroda vezetője lesznek a kormányszóvivők hétfőtől - jelentette be Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

A kormányátalakítás után most jött el az ideje annak, hogy a kormánykabinet is kiegészüljön, két szóvivő kinevezését pedig az is indokolja, hogy júliustól naponta lesznek kormányszóvivői tájékoztatók. Gál J. Zoltán hangsúlyozta: olyan embereket választottak, akik nem szópárbajban edzettek, nem közszereplők és inkább jövőjük, mint múltjuk van, de szakmai felkészültségükkel értik és meg tudják értetni az emberekkel a reformfolyamatokat. Helyt fognak állni - mondta, hozzátéve: mindketten felkészültek és elkötelezettek a reformok iránt.

Az államtitkár kérdésre válaszolva kitért arra, hogy a két szóvivő maga alakítja ki a munkamegosztást, de Daróczi Dávid inkább a gazdasági témákkal foglalkozott pályafutása során, Budai Bernadett pedig a társadalompolitika különböző területeinek jó ismerője.

Budai Bernadett 28 éves, eddig a Vision Consulting politikai elemzőjeként dolgozott, korábban pedig a Pénzügyminisztérium kommunikációs tanácsadója volt. Az ELTE politológia szakán végzett, majd a Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán tanult, jelenleg doktorandusz hallgató a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Doktori Iskolájában. Budai Bernadett a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: eddig a pálya szélén állt, onnan figyelte a két csapat játékát, most viszont lehetőséget kap arra, hogy az egyik csapat játékosaként részt vegyen benne. Abban a csapatban, amelynek az értékrendjével egyetértek, ide húz a szívem - hangoztatta. Politikai elemzőként - mint mondta - nap mint nap szembesült azzal, hogy a politika világát a társadalom nagy része elutasítja, vagy közönnyel fordul felé. Szeretném a politikát közelebb vinni az emberekhez - közölte. Budai Bernadett arról is beszélt: mivel egyetért Gyurcsány Ferenc politikájával és értékrendjével, szeretne tenni azért, hogy az emberek jobban megértsék mi, miért történik.

Daróczi Dávid 35 éves, majdnem két éve vesz részt a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs stábjának munkájában, korábban több újságban, a Magyar Televízióban valamint a Radió C-ben dolgozott. Tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Hittudományi Főiskola karán végezte, most a Budapesti Műszaki Egyetem Üzleti Tanulmányok Intézetének hallgatója. A Kormányszóvivői Iroda vezetője nagy feladatnak és kihívásnak tekinti, hogy ezentúl a kabinet szóvivőjeként is dolgozik. Szeretem a hazámat - ezzel indokolta, hogy elvállalta a felkérést. Szerinte ugyanis most dől el, hogy a következő 10-15 évben a sikeres országok közé tartozik-e majd Magyarország, és ez a koalíció politikáján keresztül valósulhat meg.

Fidesz: mindez káoszt jelez

A Fidesz szerint káosz van a kormányon belül, hiszen hónapok kellettek ahhoz, hogy a kabinet találjon olyan embereket, akik elvállalják a kormányszóvivői posztot - mondta a Fidesz szóvivője vasárnap azt követően, hogy a kormányszóvivői tájékoztatón bemutatták az új kormányszóvivőket Budapesten.

"Jól mutatja kormányon belüli káoszt, hogy három és fél hónap kellett ahhoz, hogy a kormány találjon olyan embereket, akik elvállalták a kormányszóvivői pozíciót - fogalmazott Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján azt követően, hogy Gál J. Zoltán államtitkár bejelentette: Budai Bernadett politikai elemző és Daróczi Dávid a kormányszóvivői iroda vezetője lesz a kormányszóvivő.

A kinevezések kapcsán Szijjártó Péter elmondta: az, hogy az ország válságban van, és hogy az emberek szembe fordultak a kormánnyal nem kommunikációs kérdés, hanem tény.

 

A politikus úgy vélekedett, az, hogy a kormány az emberekkel fizeteti meg Gyurcsány Ferenc hazugságát, az, hogy a kormány felhatalmazás nélkül hoz olyan megszorító intézkedéseket, amelyek feleslegesen teszik egyre nehezebbé az emberek életét, az, hogy a kormány retteg a népszavazástól és mindent megtesz annak érdekében, hogy gátolja az emberek véleményalkotását, mindez nem kommunikációs kérdés, hanem mindez tény.

Mint Szijjártó Péter fogalmazott, az, hogy a kormány százmilliókat költ kormányzati kommunikációra, hogy a milliárdot is meghaladja az az összeg, amit a hazugságok "mosdatására", népszerűsítésére fordít Gyurcsány Ferenc kormánya, nem változtat azon a tényen, hogy a kabinet felhatalmazás nélkül hozza meg a megszorító intézkedéseket.

 

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.