Javult a buszbaleset életveszélyes sérültjének állapota

A szombati lengyel buszbaleset sofőrje vasárnapi kihallgatásán elismerte, hogy hibázott - közölte a rendőrség. Trestyén Eszter százados, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: figyelmetlenséggel, fáradtsággal magyarázta a buszvezető a baleset bekövetkeztét a Győr megyei Beled térségében, amelyben egy középkorú nő a helyszínen életét vesztette és 28-an megsérültek.

Szombaton reggel fél hatkor a 86-os főúton a Győr-Moson-Sopron megyei Beled térségében zarándokútról hazatérő lengyel kirándulóbusz árokba borult. Egy ember meghalt, sok a sebesült, egyikük állapota életveszélyes. A busz vezetőjét őrizetbe vették, harmincnyolcan pedig hazautaztak Lengyelországba. (Részletes beszámolónk>>>)

Javult, de még mindig életveszélyes az állapota a szombati lengyel buszbaleset egyik sérültjének, akit a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban ápolnak; a szombathelyi Markusovszky kórházban kezelt középkorú nő már túl van az életveszélyen - közölték vasárnap az egészségügyi intézmények.
Horváth Ottó, a győri kórház főorvosa elmondta: az életveszélyes állapotú sérültet megoperálták, s a műtétet követően most az intenzív osztályon kezelik, várhatóan még négy-öt napig. Ha a felépülése megfelelően alakul, akkor talán két hét múlva elhagyhatja a kórházat. Az áldozat mellkasi sérüléseket és üvegvágás okozta nyílt sebeket szenvedett.
A főorvos tájékoztatása szerint a könnyebben sérültek jól vannak, két-három nap múlva elbocsátják őket a fekvőbeteg intézményből. A négy könnyebb sérült mellkasi és hasi zúzódásokat szenvedett.

Farkas József, a szombathelyi kórház intenzív osztályának ügyeletese a távirati irodának elmondta, hogy egy náluk kezelt 48 éves, mellkasi zúzódásokat szenvedett nő állapota stabil, altatják és fájdalomcsillapítókat kap. A sérültnek több bordája eltörött és zúzódott a tüdeje. Állapota súlyos, de nem életveszélyes, felépülése hosszú időt vesz igénybe.
A kórház baleseti sebészetén négy sebesültet törésekkel, zúzódásokkal ápolnak, két beteg az idegsebészeten fekszik, őket fül-orr-gégészeti sérülésekkel kezelik, állapotuk kielégítő. A kórházból nyolc könnyebb sérültet engedtek el, akik a balesetet sértetlenül átvészelő utastársaikkal együtt hazautaztak Lengyelországba.

A sofőrök a pihenőidőket betartva, felváltva vezették a buszt

Az őrizetbe vett buszsofőr meghallgatása során elmondta: a járművet ketten felváltva vezették, négyóránként váltották egymást, s a pihenőidőre vonatkozó előírásokat betartották. A sajtóreferens  közlése szerint az őrizetben lévő 46 éves buszsofőr előzetes  letartóztatására előterjesztést tett a rendőrség az ügyészségnek. Az  előzetes letartóztatás elrendeléséről a közeli napokban dönt a  bíróság.

A halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása ügyében a nyomozás tart.
 
Az ötven legyen zarándokot szállító autóbusz szombat reggel borult fel Beled község közelében. A buszt a rendőrség lefoglalta, és műszaki szakértők bevonásával vizsgálja, hogy műszaki hiba közrejátszott-e a balesetben.
A sofőr húsz éve van a szakmában, gyakorlott vezetőnek tekinthető.

(MTI)

Az összetört lengyel turistabusz, amely elõzõleg eddig tisztázatlan okból letért az útról és az oldalára borult
Az összetört lengyel turistabusz, amely elõzõleg eddig tisztázatlan okból letért az útról és az oldalára borult
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.