Biciklis Margit híd

Átadtak a kerékpárosoknak egy forgalmi sávot a budapesti Margit hídon, és az ideiglenes bicikliút szombati avatásán mozgalom indult, hogy a kerékpáros a gépjárművekkel egyenrangú részvevő legyen a városi közlekedésben.


A kerékpárutat Dancs Gábor, a fővárosi önkormányzat közlekedési tanácsnoka adta át a forgalomnak, és elmondta, hogy mozgalmat indít a KRESZ megváltoztatásáért. "Városon belül a biciklistáknak ne kelljen szorosan az út jobb oldalán közlekedni. Egyenrangú félként álljon rendelkezésükre az egész sáv, hogy ne kikerülni, hanem megelőzni kelljen őket" - mondta a tanácsnok.

Kürti Gábor, a Critical Mass (Kritikus Tömeg) kerékpáros mozgalom aktivistája szerint "a jobbra tarts szabály miatt a bringások állandó veszélyben vannak. Az autósok elsodorhatják őket, az út szélén parkolók pedig rájuk nyithatják az ajtót. A kezdeményezésnek ezért nagyon örülünk és támogatjuk."

A Margit híd Budára vezető oldalán a szélső sáv szeptember végéig a bicikliseké, minden hétvégén. A hidat várhatóan 2009-től felújítják, a tervek szerint szélesebb lesz, és külön biciklisáv is lesz rajta.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.