Szembesítik Zsanettet a gyanúsítottakkal

Csak hétfőn ismerteti a Budapesti Nyomozó Ügyészség a gyanúsítottak védőivel az E. Zsanett megerőszakolásával gyanúsított rendőrök ügyében készített DNS-vizsgálat és az orvosi szakértői jelentés eredményét - közölte Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Hozzátette: a nyomozó ügyészség még nem kapta meg az igazságügyi számítástechnikai szakértő véleményét, de hétfőre elkészül az is.

Morvai nem kívánt részleteket elmondani arról, mi dolga egy számítástechnikai szakértőnek egy nemi erőszak gyanújával indított eljárásban. Feltételezni lehet csupán, hogy a számítástechnikai szakértővel vizsgáltatta meg az ügyészség a rendőrök digitális rádióját, amely helymeghatározó eszközként - GPS-ként - is funkcionál, így akár visszamenőleg is pontosan meghatározható, adott időben éppen hol tartózkodott a rádió használója.

Hétfőn - Morvai közlése szerint - döntenek arról is, hogy szabadlábra helyezik-e az öt gyanúsítottat, avagy indítványozzák előzetes letartóztatásuk meghosszabbítását. A Népszabadság úgy értesült, a döntés előtt az ügyészek még egyszer szembesítik E. Zsanettet azzal a két rendőrrel, akik őt - állítása szerint - megerőszakolták.

Emlékeztetőül: a vád szerint a 21 éves E. Zsanettet május 4-én éjszaka állították meg igazoltatást színlelve a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) járőrei. Azzal az ürüggyel, hogy vérvételre beviszik a főkapitányságra, autójukba ültették, majd egy sötét utcában ketten megerőszakolták, a másik három rendőr tétlen szemlélője volt az esetnek, és később sem tettek jelentést róla feletteseiknek.

Szabadlábon a korrupcióval vádolt rendőrök

Szabadlábra helyezte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tegnap azt a 13 autópálya-rendőrt, akiket egy hónapja tartóztattak le vesztegetés gyanúja miatt. Az eddig beszerzett bizonyítékok ugyanis megerősítették a megalapozott gyanút, így nem kell attól tartani, hogy az eljárás sikerét a szabadlábra helyezettek meghiúsítanák. Mint korábban közöltük, az autópálya-rendőrség emődi és káli alosztályánál szolgáló rendőröket azzal gyanúsítják, hogy a területükhöz tartozó M3-as szakaszon szükség esetén olyan autómentő vállalkozók szolgáltatását vették igénybe, akik ezért ellenszolgáltatást adtak vagy ígértek nekik. Mészáros János megyei főügyészhelyettes közlése szerint a vádhatóság végrehajtandó szabadságvesztést kér majd a 13 rendőrre. (Tudósítónktól)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.