Demszky pert nyert Liszkay ellen, aki "nem tudja" mi jelenik meg lapjában

A Fővárosi Bíróság nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogerősen elmarasztalta a Magyar Nemzet című napilap főszerkesztőjét Demszky Gábor horvátországi nyaralójával kapcsolatosan a lapban megjelent valótlan tartalmú írások miatt - közölte a főpolgármester ügyvédje pénteken az MTI-vel.

Fülöp Tamás elmondta: Liszkay Gábor azzal védekezett, hogy bár ő a lap főszerkesztője, de egyik esetben sem tudta, hogy mi fog megjelenni az általa szerkesztett újságban, ezért a felmentését kérte.

A bíróság ítéletének szóbeli indokolásában ezt nem fogadta el, arra való hivatkozással, hogy a Magyar Nemzetben több alkalommal jelentek meg az erről szóló írások. Az első megjelenés esetében a bíróság nem találta bizonyítottnak, hogy a valótlan állításokat tartalmazó szöveg megjelenéséről a főszerkesztő tudott. Ezért ezzel kapcsolatban legfeljebb csak Liszkay Gábor gondatlansága állapítható meg. Az iratok alapján a bíróság bizonyítottnak tekintette viszont azt, hogy a lap főszerkesztőjeként a szöveg ismételt megjelenéséről tudomása volt.

A bíróság ennek alapján bűnösnek mondta ki Liszkay Gábort nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében, s egyúttal az elsőfokú bíróság által kiszabott 700 ezer forintos pénzbüntetést a felére mérsékelte.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.