Koncert Olaszliszkán fokozott rendőri jelenlét mellett

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán június 17-én jótékonysági koncert lesz; a rendezvény ellen több száz helybéli petícióban tiltakozott a falu vezetőjénél, így a lakosság körében kialakult félelemérzet miatt, az esetleges atrocitások megelőzése érdekében Kökényesi Antal megyei rendőrfőkapitány megerősített rendőri jelenlétet rendelt el - közölte a rendőrség.

A megyei rendőr-főkapitányság szerint miután a hatóság tudomást szerzett a kulturális rendezvényről - ami egyébként jellegéből adódóan nem tartozik a gyülekezési jogról szóló törvényben rögzített bejelentési kötelezettség alá - megkereste a szervezőt, és tájékoztatta a feladat- és hatásköréről, ugyanakkor felajánlotta a pályán belüli biztosításhoz nyújtandó segítséget, amelyet az érintett elutasított, nem kötött szerződést.

A rendőrség szerint a kijelölt, zárt területen belüli biztonságért minden felelősség a rendezőt és az általa felkért biztonsági céget terheli.

Mivel az ország több pontjáról is várható jelentősebb számú érdeklődő, a rendőrség kellő erővel felügyeli a köz biztonságát, de felhívja a programokra érkezők figyelmét arra, hogy "a helyszínt csak meghatározott útvonalon közelíthetik meg, és hagyhatják el, fokozott rendőri jelenlétre nemcsak a településen számíthatnak, hanem a környező útszakaszokon is, kiemelt figyelemmel tartsák be a közlekedési szabályokat".

Kovács János szervező azt ígérte, hogy megfelelő lesz a biztosítás a rendezvényen. Elővételben egyébként körülbelül száz jegy kelt el, a koncert iránt azonban óriási az érdeklődés, több ezer embert várnak az eseményre.

A jótékonysági rendezvény vasárnap tíz órakor kezdődik, ahol amatőr rockzenekarok játszanak, majd a késő délutáni órákban a P. Mobil együttes lép fel.

A helyi roma közösség néhány héttel ezelőtt háromszáz aláírást gyűjtött össze a rendezvény elleni tiltakozásul.

Jelenleg már nyolc gyanúsítottja van a tavaly történt olaszliszkai bántalmazásnak, amikor is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán tavaly október közepén gyerekei szeme láttára verték agyon a 44 éves tiszavasvári tanárt, Szögi Lajost, miután autójával elsodort és könnyebben megsebesített egy kislányt.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.