Ma kiderül a DNS-teszt eredménye

Ma eldőlhet, szabadlábra helyezi-e a Budapesti Nyomozó Ügyészség az E. Zsanett megerőszakolásával gyanúsított öt rendőrt, vagy indítványozza előzetes letartóztatásuk meghosszabbítását? A DNS-vizsgálat eredményét szintén ma ismerhetik meg a védők.

Csütörtökön megérkezett a Budapesti Ügyészségi Nyomozóhivatalba annak a DNS-s vizsgálatnak az eredménye, amely választ adhat arra a kérdésre, hogy az egy hónapja letartóztatott öt rendőr között van-e az, aki a feljelentés szerint május 4-re virradó éjjel megerőszakolta a 21 éves E. Zsanettet. Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője lapunknak azt mondta: egyelőre a nyomozóügyészségen tanulmányozzák a szakértők véleményét, amit pénteken ismerhetnek meg a védők.

Emlékeztetőül: E. Zsanett azért tett feljelentést öt - akkor még ismeretlen rendőr ellen -, mert május 4-re virradó éjjel közúti ellenőrzést színlelve megállították a Múzeum körúton, majd arra hivatkozva, hogy vérvételre viszik, egy sötét utcába autóztak vele, s ketten megerőszakolták. Két héttel később derült csak ki, hogy a gyanúsítottak a Rendészeti Biztonsági Szolgálat munkatársai voltak.

Zsanett és a rendőrök ruháiról DNS-vizsgálathoz mintákat vettek. A szakértői vizsgálat a napokban fejeződött be, és úgy tudjuk, azzal a megállapítással zárult, hogy a letartóztatott rendőröktől származó DNS nem található a lány ruháján. Az egyik internetes portál közlése szerint különböző személyektől származó DNS-t találtak a lány ruháján, de egyik sem a rendőröktől származik.

Pusztán a DNS-vizsgálat eredménye alapján még nem zárható ki, hogy a gyanúsítottak megerőszakolták E. Zsanettet. Az elmúlt napokban az ügyészség újra kihallgatott több tanút azok közül, akiknek E. Zsanett közvetlenül az eset után elmesélte, mi történt vele. A vallomásokban fellelhető ellentmondásokat igyekeztek feloldani.

A Népszabadság információja szerint mára elkészül az orvos szakértői jelentés is, amely azt hivatott tisztázni, hogy az E. Zsanett testén látható sérülések alapján történhetett-e egyáltalán nemi erőszak, s ha igen, milyen fokú fizikai sérüléseket okozott az erőszaktevő.

Ügyészségi források szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészség ma dönt arról, kezdeményezi-e a gyanúsítottak fogva tartásának meghosszabbítását, vagy - már pénteken - szabadon engedik őket. Információink szerint az ügyészségen is hajlanak a rendőrök szabadlábra helyezésére, de még nem született meg ez ügyben a végső döntés.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.