Rejtélyes üzleti megbeszélés Orbán Viktorral

Orbán Viktor az elmúlt napokban találkozott a tizenkét legnagyobb magyar tulajdonú cégcsoport, valamint a huszonöt, Magyarországon működő legnagyobb multinacionális vállalat vezetőivel - ez a hír csütörtökön került nyilvánosságra a Fidesz-elnök hivatalos honlapján, "Lesújtó vélemény a magyar gazdaságról" címmel.


A két külön találkozón mind a magyar gazdaság kiemelkedő szereplőinek, mind a külföldi vállalatok vezetőinek a véleménye egybecsengett: „a magyar gazdaság rendkívül kedvezőtlen helyzetben van a térség többi gazdaságával összehasonlítva” - olvasható a honlapon. A találkozókon részt vett gazdasági szereplők névsorát nem hozták nyilvánosságra, azt viszont közzétették, ahogyan a Fidesz elnöke interpretálta a meghívottak véleményét: „A vállalatvezetők a nemzeti fejlesztési tervet alapvetően elhibázottnak tartják, rossz célkitűzésekkel. Úgy látják, hogy a jelenlegi kormányzatnak nincs jövőképe, működése kiszámíthatatlan, bizonytalan és hiteltelen”.

A találkozókon a tájékoztatás szerint „a cégvezetők azt kérték Orbán Viktortól, mint a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjétől, segítsen abban, hogy minél előbb egy olyan fordulat jöjjön létre, amely stabillá teszi a magyar gazdaság működését, és helyreállítja a bizalmat és a hitelességet”.

Tegnap mindössze annyi szivárgott ki, hogy „a vacsora” helyszíne a Gellért Szálló volt. A potenciális résztvevők ugyanakkor többnyire azzal hárították el érdeklődésünket, hogy ők maguk nem tudtak megjelenni. Páran megneveztek több más cégvezetőt, akikről úgy tudják, jelen voltak az összejövetelen. Utóbbiak viszont kérdésünkre szintén azt válaszolták, nem voltak ott a vacsorán.

A tartózkodásra magyarázatot adhat, hogy a jelenlét elismerése Gyurcsány Ferenccel, az itt elhangzottak cáfolata viszont Orbán Viktorral állíthatná szembe a legbefolyásosabb hazai üzletembereket - ilyen politikai állásfoglalás pedig aligha érdekük.

Orbán Viktor
Orbán Viktor
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.