"Akkor lesz tény, amikor bejelentem" - Gyurcsány pénteken közli a döntést Szilvásyról?

Várhatóan pénteken jelenti be Szilvásy György kancelláriaminiszter távozását a  miniszterelnök - értesült több forrásból az MTI csütörtökön.


A távirati iroda információi szerint az már eldőlt, hogy a kancelláriaminiszter Kiss Péter, a szociális és munkaügyi tárca vezetője lesz.

A távirati iroda kedden írt arról, hogy Szilvásy Györgynek sem lenne ellenére, ha kevésbé leterhelő munkát végezne a kormányon  belül. Gyurcsány Ferenc csütörtökön nem erősítette meg a Szilvásy  György távozásáról szóló híreket.

Ez akkor tény, amikor bejelentem, és most még nem jelentettem be - közölte a kormányfő csütörtökön a nap folyamán a kancelláriaminiszter távozását firtató újságírói kérdésre reagálva. Hozzátette: ilyen döntések előtt konzultál a szocialista párt vezetőivel, illetve tájékoztatja a koalíciós partnert is.

Az MTI értesülései szerint az egyeztetések egy része már megtörtént. Gyurcsány Ferenc arra a felvetésre, hogy mikorra várható a kormányátalakítás, csütörtökön azt mondta: erre nem tud válaszolni.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.