A DNS-vizsgálat eredménye az ügyészségnél

Csütörtökön megkapta az ügyészség a Múzeum körúti erőszakkal gyanúsított rendőrök ügyében készített DNS-szakértői véleményt - mondta el a Fővárosi Főügyészség szóvivője, aki a szakvélemény tartalmáról egyelőre nem nyilatkozott.

Morvai Attila azt mondta: a szakvéleményt először az ügyészek tanulmányozzák, ezt követően bocsátják a védők rendelkezésére. Arra a kérdésre, döntött-e már az ügyészség arról, hogy indítványozza-e az ügyben meggyanúsított öt rendőr előzetes letartóztatását, Morvai Attila azt mondta: még nem. Úgy fogalmazott: erről pénteknél hamarabb nem várható döntés az ügyészség részéről.

Arra a kérdésre, hogy a DNS-vizsgálat eredménye befolyásolja-e a kényszerintézkedés esetleges fenntartásának indítványozását, a szóvivő azt mondta, mindent figyelembe vesznek, többek közt ezt a szakértői véleményt is, de nem kizárólag ez alapján fognak dönteni.

A Népszabadság szerdai számában azt írta, értesülésük szerint a szakértői intézet befejezte azt a DNS-vizsgálatot, amelynek eredménye bizonyítékként szolgálhat a 21 éves E. Zsanett megerőszakolásával kapcsolatos történetben. A lap információja szerint a vizsgálatból levonható következtetések azoknak a rendőröknek az álláspontját erősítik meg, akik tagadták, hogy megerőszakolták volna a lányt.

A Stop.hu internetes portál ugyancsak szerdai cikkében, meg nem erősített, ügyészségi körökből származó információkra hivatkozva, azt írta: "a vizsgálat során hat különböző DNS-mintát találtak E. Zsanett ruháján, ám ezek közül egyik sem a megvádolt rendőröktől származik".

Az ügyben a nyomozás egy 21 éves lány feljelentése alapján indult a Budapesti Nyomozó Ügyészségen. A lány állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték, ahol ketten erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével.

A meggyanúsított rendőrök szolgálati viszonyát felfüggesztették. Mindannyian a Rendészeti Biztonsági Szolgálat kötelékébe tartoztak, hárman zászlósok, vagyis régebben teljesítenek szolgálatot, ketten a gyanúsítottak közül őrmesterek, vagyis három évnél kevesebb a szolgálati viszonyuk időtartama.

(MTI)

DNS-vizsgálat. Az ügyészség egyelõre titokban tartja, hol dolgoznak a Zsanett-ügy bizonyítékán
DNS-vizsgálat. Az ügyészség egyelõre titokban tartja, hol dolgoznak a Zsanett-ügy bizonyítékán
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.