Szellő István mesét olvas

Az Apák napja és az esélyegyenlőség témakörében rendezik meg a nyári szünet előtti, utolsó Cifra Palota elnevezésű kulturális, szórakoztató eseményt vasárnap 10 és 15 óra között a Művészetek Palotájában.


Az Apák napja és az esélyegyenlőség témakörében rendezik meg a nyári szünet előtti, utolsó Cifra Palota elnevezésű kulturális, szórakoztató eseményt vasárnap 10 és 15 óra között a Művészetek Palotájában.

A Cifra Palotára jellemző gazdag programokon túl ezen a vasárnapon közismert emberek, zenészek, sportolók, televíziós személyiségek énekelnek, verset- és mesét mondanak, a kézműves-asztaloknál pedig a gyerekek együtt alkothatnak velük.

Mesét olvas többek között Szellő István, Pachmann Péter, Kállai  Ildikó. Énekel Póka Angéla, Caramel és Bartók Eszti, továbbá a Four Fathers, a Nemadomfel! nevű együttes, Buda Gábor és Nagy Natália. A szervezők több hátrányos helyzetű gyereket is meghívtak az eseményre. Az ingyenes rendezvényen logikai játékok, játszóház, labirintus, meseház, babajátszó, rádiós műhely és ugrálóvár is várja a látogatókat.

A Cifra Palota programsorozat 2005-ben indult, melynek keretében a látogatókat minden vasárnap tartalmas kulturális, szórakoztató  programokkal várják, kivéve júliusban és augusztusban, amikor leáll a Művészetek Palotája. A programokat, a színpadi műsorokat, kézműves foglalkozásokat  mindig egy-egy tematika köré szervezik. Az érdeklődők betekinthetnek  a különböző művészeti ágak titkaiba, együtt zenélhetnek, alkothatnak  is a közreműködő művészekkel. Alkalmanként, a Nemzeti Táncszínházzal  közösen, Jeles napok, ünnepi szokások címmel nagyszabású programokat rendeznek. Az eseményeken 500-2000 ember vesz részt alkalmanként, de  Gyermeknapon a látogatók száma eléri a 10-12 ezret is.

A Cifra Palota szeptembertől folytatódik, az évadnyitó rendezvényt szeptember 16-án tartják.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.