Mégis jönnek a felhőkarcolók?

Angyalföldön és Ferencvárosban is épülhetnek "felhőkarcoló jellegű" magasházak, ha a közgyűlés is jóváhagyja. A városképvédelmi bizottság elnöke legalábbis nem zárja ki.

Ferencváros déli részén az úgynevezett Duna-City koncepció részeként akár felhőkarcolók, a XIII. kerületi Váci út, Róbert károly körút térségében pedig újabb magasházak épülhetnek - mondta a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának elnöke szerdán az MTI-nek.

Ughy Attila elmondta, hogy a testület szerdai ülésén az érintett térségek fejlesztését célzó  terveket, koncepciókat ismerhették meg. A XIII. kerületi fejlesztés lehet, hogy még június végén, a szükséges döntésekre jogosult közgyűlés elé kerülhet, mivel elég jól kidolgozottnak tűnt.

A fideszes politikus tájékoztatása szerint az Országos Rendőr-főkapitányság és a nyugdíjintézet közelében a Váci úton egy nagyobb, a Róbert Károly körúton pedig két kisebb magasház épülhet.

Ferencvárosnak a Csepel-sziget csúcsa felőli részén tervbe vett Duna-hídi projekttel összefüggő kérdések pedig várhatóan a nyári szünet után kerülhetnek a közgyűlés elé. Ezen a területen egy "igen nagyszabású beruházás" valósulna meg az öbölparton, különféle lakófunkciókkal, magasházakkal. "Zárójelben megjegyzem, már akár felhőkarcolóknak nevezhető magasházakkal" - mondta az elnök. Hozzátette, hogy a vízparton pedig penthouse típusú ingatlanok, több száz négyzetméteres lakások létesülnének a bizottság elé került koncepció szerint.

Az elnök elmondta, hogy a bizottsági tagok szerint az ilyen, korábbi ipari térségbe, úgynevezett rozsdaövezetbe tervezett beruházásnál valóban értelme lenne annak, hogy új funkciót adjanak a tereknek. Közlekedési infrastrukturális szempontból viszont a dél-pesti térség még a fővárosi átlaghoz képest is igen elmaradott. Ezért csak a közlekedés fejlesztésével egyidejűleg lehet szó a térségben a lakófunkciók kibővítéséről.

Az elnök példaként említette, hogy a körzetben legalább három hídra is szükség lenne. A budai oldallal és a Csepel-szigettel kapcsolatot teremtő hidak mellett indokolt lenne egy híd a Csepel-sziget és a Soroksári Duna-ág felett. Ughy Attila megjegyezte: a ferencvárosi fejlesztési tervek kapcsán "nagy kérdésként" jelentkezik majd az, hogy miként viszonyul ehhez a Csepel-szigeten a spanyol Fadesa cég által már megkezdett térségfejlesztő beruházás.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.